Antena 3 CNN Politică Geoană: PDL a venit cu o nouă cerere de revocare. Este permisă numai una pe sesiune

Geoană: PDL a venit cu o nouă cerere de revocare. Este permisă numai una pe sesiune

Geoană: PDL a venit cu o nouă cerere de revocare. Este permisă numai una pe sesiune
Sursa foto: Mircea Geoanã
16 Mar 2010   •   15:09

PDL nu mai poate veni cu o altă cerere de revocare a preşedintelui Senatului în aceeaşi sesiune legislativă, a declarat marţi, deţinătorul acestei funcţii, Mircea Geoană, încercând să explice de ce conducerea acestei camere a refuzat din nou să introducă pe ordinea de zi a plenului solicitarea puterii. Potrivit şefului acestei camere legislative, democrat-liberalii au prezentat astăzi în cadrul şedinţei de Birou Permanent o completare a cererii de săptămâna trecută, privind revocarea sa, la care a ataşat alte semnături, ceea ce reprezintă o nouă cerere de revocare, demers neregulamentar.

Mircea Geoană a caracterizat demersul PDL drept "războiul stelelor, episodul 2, la care scorul este acelaşi".
"Este evident că persistenţa colegilor din arcul majoritar în obsesia lor de a mă înlocui se loveşte de aceleaşi impedimente de natură constituţională, regulamentară şi de minimă decenţă politică. Astăzi am fost sesizaţi cu o aşa-zisă completare a solicitării de săptămâna trecută, care, ţinând cont că a fost semnată de senatori diferiţi faţă de cei iniţiali, 52, dar cu nume diferite, reprezintă în opinia mea şi a celor care au votat împotriva acestei solicitări, de fapt, o nouă cerere de revocare", a declarat Geoană, făcând apel la Regulamentul Senatului care stipulează extrem de explicit că o cerere de revocare se face o dată pe sesiune.

Potrivit preşedintelui Senatului, acest for asistă în prezent la un joc de retorică politică orchestrat de PDL care ar putea bloca activitatea legislativă şi a Guvernului şi chiar periclita respectarea angajamentele asumate de România faţă de FMI.

"Eu sper ca până la urmă raţiunea şi respectul faţă de Constituţie să prevaleze în Senatul României. Nu cred că este bine pentru reputaţia Senatului şi interesul guvernării care are o majoritate în Senat să putem să asistăm la blocarea pe care majoritatea a produs-o atunci când trebuia să se discute lucruri importante. Mă aştept ca mâine acelaşi scenariu pe care l-aţi văzut săptămâna trecută să reînceapă, dar sper ca în cele din urmă să se ajungă la o soluţie care să permită respectarea Constituţiei şi reîntoarcerea la probleme importante. Dacă cei de la PDL vor dori să continue acest joc, îşi vor asuma întreaga responsabilitate pentru blocarea legiferării unor texte de lege importante şi blocarea programului de guvernare", a avertizat Geoană.

El a dat ca exemplu riscul blocării unor legi importante precum legea pensiilor şi a obligaţiilor asumate în relaţia cu FMI, precizând că nu ar dori ca directorul executiv al FMI, care va adresa un mesaj Parlamentului pe 30 martie, să găsească Senatul cu o situaţie pe care nu o va înţelege.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close