Antena 3 CNN Politică Geoană şi-a luat "la revedere" de la colegii senatori din PSD. Astăzi se va decide soarta lui politică

Geoană şi-a luat "la revedere" de la colegii senatori din PSD. Astăzi se va decide soarta lui politică

Geoană şi-a luat "la revedere" de la colegii senatori din PSD. Astăzi se va decide soarta lui politică
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    22 Noi 2011   •   06:00

Zi decisivă pentru Mircea Geonă. Acesta va afla azi daca mai ramâne sau nu membru al PSD. Decizia va fi luată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului.  Geoană şi-a luat la revedere de la colegii senatori din PSD şi a decis să nu conducă şedinţa de plen a Senatului.

Mircea Geoana a mers la discuţia cu senatorii din grupul PSD. Le-a spus că, indiferent de ce se va întâmpla la reuniunea Comitetului Executiv, vor rămâne în relaţii bune. Mai mult, Geoană a renunţat să mai conducă şi şedinţa de plen de luni.

Soarta fostului preşedinte al PSD va fi decisă de către Comitetul Executiv Naţional. Forul urmează să analizeze şi să voteze decizia luată în urmă cu o săptămână de Biroul Permanent Naţional al partidului privind excluderea lui Geoană din PSD. Social-democraţii vor să îl schimbe şi de la conducerea Senatului imediat ce va fi exclus din patid.

 


Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni, BPN al PSD a decis înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean la conducerea Senatului. Mircea Geoană a catalogat iniţiativa ca fiind greşită. Conducerea partidului l-a acuzat de încălcarea Statutului, prin nerespectarea deciziei BPN.

Preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, a sesizat Comisia de Integritate a formaţiunii în cazul fostului preşedinte al PSD.

Pe 13 noiembrie, Comisia de integritate a PSD a decis, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid. Decizia a fost luată înainte ca Geoană să ajungă la sediul partidului, unde fusese invitat ca să îşi susţină punctul de vedere.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat pentru 22 noiembrie, la şedinţă fiind invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid.

Preşedintele Senatului a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, menţionând că nici până în prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sancţionarea sa de către CEx.

În ultima vreme au apărut informaţii privind un partid politic pe care îl va iniţia Geoană după ce va fi exclus din PSD. O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

CExN al PSD are 57 de membri, printre care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Titus Corlăţean, Dan Nica şi Marian Vanghelie.

Citeşte şi Geoană către senatorii PSD: Rămânem prieteni, indiferent ce se întâmplă la CEx.





×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD politica
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close