Antena 3 CNN Politică Geoană va retrage, după alegeri, decretul de nominalizare a lui Negoiţă ca premier desemnat

Geoană va retrage, după alegeri, decretul de nominalizare a lui Negoiţă ca premier desemnat

Geoană va retrage, după alegeri, decretul de nominalizare a lui Negoiţă ca premier desemnat
Sursa foto: Mircea Geoanã
26 Noi 2009   •   13:32

Liderul social-democrat, Mircea Geoană va retrage decretul de nominalizare a lui Negoiţă ca premier desemnat după 6 decembrie, în cazul în care va fi investit preşedinte al statului , a declarat joi, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta. Pentru o metodă de acţiune similară se pronunţă şi liberaliii Călin Popescu Tăriceanu şi Puiu HGaşotii.
Ponta a calificat propunerea de premier Liviu Negoiţă ca una neserioasă şi jignitoare la adresa Parlamentului.
"Nici măcar nu a fost în stare să alcătuiască un program de guvernare, aşa cum cere Constituţia. Imediat după învestire, Mircea Geoană îi va retrage decretul de propunere ca premier şi va emite decretul de nominalizare a lui Klaus Iohannis ca premier-desemnat. Domnul Negoiţă să continue să îşi facă treaba serios ca primar la Sectorul 3", a afirmat Ponta.
Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la rândul său, că parlamentarii nu au niciun motiv serios să piardă vremea cu "Guvernul fantomă Negoiţă" în timpul campaniei pentru turul doi, fiind o problemă minoră în acest moment.
"Nu cred că în momentul de faţă există vreun motiv serios să stăm să ne pierdem vremea cu Guvernul fantomă Negoiţă. Cred că cetăţenii nu sunt interesaţi. Cetăţenii vor să asculte care sunt ideile şi programele celor doi candidaţi şi cred că este bine să ne concentrăm pe această chestiune. După cum ştiţi, nu avem în plan nicio acţiune referitoare la aşa-zisul Guvern. Chiar cred că astăzi nu mai e interesat nimeni de aşa ceva", a susţinut Tăriceanu.
În privinţa afirmaţiei preşedintelui Băsescu potrivit căruia nu există un articol din Constituţie pe baza căruia să-l retragă pe Negoiţă, Tăriceanu a spus că şeful statului putea să se gândească mai bine înainte de desemnare.
"Băsescu nu are niciun articol, dar putea să se gândească bine la chestia asta înainte de a-l desemna", a afirmat parlamentarul liberal.
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti crede că problema Guvernului Negoiţă se rezolvă simplu dacă Liviu Negoiţă îşi depune mandatul la Cotroceni. În caz contrar, problema va fi tranşată într-o singură zi în Parlament, după alegerea lui Geoană preşedinte.
"În mod normal Negoiţă trebuie să se ducă să-şi depună mandatul la Cotroceni, aşa se rezolvă cel mai simplu problema. Rezolvarea cea mai facilă este dacă Liviu Negoiţă îşi depune mandatul. Dacă nu depune mandatul, ne întâlnim undeva după alegerile prezidenţiale şi în 24 de ore se audiază, se stabileşte plenul reunit şi cade Guvernul Negoiţă, dacă va câştiga Geoană Preşedinţia, evident", a susţinut Puiu Haşotti.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că Parlamentul avea obligaţia să se pronunţe prin vot în legătură cu Guvernul Negoiţă şi că el nu are cum să retragă acest Cabinet din Parlament, deoarece niciun articol din Constituţie nu îi permite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close