Antena 3 CNN Politică Geoană: Vizita la Moscova, în interes de partid. Nici un ban public pentru deplasările electorale

Geoană: Vizita la Moscova, în interes de partid. Nici un ban public pentru deplasările electorale

Geoană: Vizita la Moscova, în interes de partid. Nici un ban public pentru deplasările electorale
Sursa foto: Mircea Geoanã
16 Mar 2010   •   15:27

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană susţine că nu a cheltuit nici un leu din banii publici pentru deplasările interne sau externe efectuate în timpul campanii sale prezidenţiale. El a afirmat marţi, că vizita controversată făcută la Moscova anul trecut a fost realizată pe banii PSD în interes de partid.

"Eu am prezentat, în premieră, există obligaţia preşedinţilor Camerelor de a prezenta o situaţie cu privire la fondul aflat la dispoziţia preşedinţilor de Cameră. Am dorit să prezint, cu cifre, cu nume şi prenume, modul în care am folosit banul public. Nu am folosit bani ai Senatului pentru nicio deplasare cu scopuri electorale. Zero.Veţi observa, este public, că nu am folosit în timpul campaniei electorale prezidenţiale, sub nicio formă, resursele Senatului. Banii pe care i-am folosit din fondul pe care-l am la dispoziţie i-am folosit exclusiv pentru cazuri sociale ale angajaţilor Senatului României? a susţinut Geoană.
Şeful Senatului a precizat că ceea ce a însemnat deplasare externă făcută ca şi preşedinte de partid sau ca un candidat la Preşedinţie a fost făcută pe resurse de partid, nu pe resurse din bani publici. El a admis că vizita la Moscova a fost făcută în timpul campaniei electorale în interes de partid, de aceea nu se regăseşte în raportul privind cheltuielile din Fondul preşedintelui acestui for legislativ, pentru perioada 2009.
"Evident, evident, pentru că aş fi avut nevoie de o aprobare a Biroului Permanent pentru a angaja banii Senatului. Deci nu am cheltuit banii Senatului pentru nicio acţiune de partid sau de candidat la prezidenţiale" a mai spus Geoană, întrebat dacă a făcut călătoria la Moscova în calitate de candidat prezidenţial.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close