Antena 3 CNN Politică George Maior, numit ambasadorul României în SUA

George Maior, numit ambasadorul României în SUA

George Maior, numit ambasadorul României în SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Apr 2015   •   17:28

Fostul director SRI George Maior a fost propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, iar preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea de numire în acest post.

George Maior şi-a dat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informaţii pe 27 ianuarie.

El a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.
 
Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.
 
În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic.
 
Între anii 1992 şi 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcţia de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, preşedintele a mai semnat propunerea pentru Emil Hurezeanu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Germania, iar Adrian Cioroianu - ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.
 
Vezi aici şi alte numiri de ambasadori

×
Subiecte în articol: George Maior ambasador Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close