Antena 3 Politică George Simion, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Ce își doresc cu orice preț liderii AUR

George Simion, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Ce își doresc cu orice preț liderii AUR

de Laura Dinu    |    14 Dec 2020   •   14:52
George Simion, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Ce își doresc cu orice preț liderii AUR
Sursa foto: sursa foto: Antena 3

Liderul AUR, George Simion, a declarat după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că Alianța pe care o conduce a avut propria propunere de premier, în persoana lui Călin Georgescu.

Întrebat cum au decurs consultările de la Cotroceni, George Simion și-a început declarațiile cu câteva versuri de Octavian Goga: 

”Doar-abia o clipă le-a ţinut divanul,
Cu mândria-i rece mut sta suveranul,
Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul,
C-a pierdut domnia neamul Basarab...”

”Propunerea AUR pentru prim-ministru, văzând că partidele de pe locurile 1,2 și 3 nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât să propunem noi un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu. 

Aș vrea pe această cale să mă adresez alegătorilor PSD, să îi întreb dacă sunt mulțumiți de propunerea pe care PSD-ul a făcut-o și să facă o comparație între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case, și cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noștri, să îl compare pe Alexandru Rafila cu Călin Georgescu”, a spun George Simion. 

”Și am mai venit cu o propunere. Vrem cu orice formă redeschiderea școlilor. Și dacă se va forma, cumva, vreo coaliție de guvernare partinică, singura noastră doleanță este ca Florian Colgeag, un adevărat expert în educație, să ajungă ministrul Educației și școlile să fie redeschide de urgență pentru că sute de mii de copii și familiile acestora suferă”, a adăugat Simion. 

”Noi am venit chiar cu un cadou, participăm la aceste consultări din condescendență instituțională. Ne-a răspuns domnul Iohannis, ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Noi știam asta. Noi, cei de le AUR, se pare că am încurcat multe socoteli, și vreau să vă spun că suntem bucuroși pentru asta”, a mai spus liderul AUR. 

×
Subiecte în articol: aur George Simion

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close