Antena 3 CNN Politică George Simion anunţă grevă parlamentară: "Îi avertizez că nu îşi pot bate joc de români în halul ăsta"

George Simion anunţă grevă parlamentară: "Îi avertizez că nu îşi pot bate joc de români în halul ăsta"

George Simion a precizat că partidul său va folosi toate pârghiile pe care le au la dispoziție pentru a-l înlătura pe Florin Cîţu din funcţie. „S-au folosit de tertipuri și au călcat în picioare Constituția României", spune liderul AUR care a subliniat că pregătește un protest mare în Capitală.

George Simion anunţă grevă parlamentară: "Îi avertizez că nu îşi pot bate joc de români în halul ăsta"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Claudia Popovici    |    20 Sep 2021   •   17:11

George Simion a anunţat că partidul său intră în grevă parlamentară până când moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu este supusă la vot. Mai mult, liderul AUR anunță că dacă partidele vor continua să calce constituția în picioare va organiza un mare protest în Bucureşti unde va chema pe toată lumea.

„Florin Cîțu trebuia de mult să nu mai fie primul ministru al României. S-au folosit de tertipuri și au călcat în picioare Constituția României și de aceea singura formă prin care putem să protestăm este să intrăm în grevă parlamentară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este un gest fără precedent. Nu vom participa la votul de astăzi în plen și nu vom vota în comisii dar suntem prezenți cu toți cei 43 de parlamentari AUR. Luăm parte la dezbaterile din comisie însă nu vrem să girăm prin votul nostru și prin prezența noastră această încălcare gravă a Constituției.

"Îi avertizez că nu îşi pot bate joc de români în halul ăsta"

Este dreptul nostru de a depune moțiune, este dreptul românilor să nu mai fie conduși de Florin Cîțu și tocmai acest lucru nu se întâmplă. Așa că nu vom intra in sala de plen, stăm la balconul Sălii Camerei Deputaților și protestăm după care vom merge în Piața Victoriei să ne alăturăm românilor care luptă pentru libertate.

Avertizăm pe cei care încalcă procedurile parlamentare și încalcă în picioare democrația că creează un precedent periculos și vom ieși în stradă și românii vor ieși în stradă alături cu noi.

Grevă noastră durează până moțiunea este supusă la vot și vom anunța cât de curând o dată a unui mare protest în București, în care vom invita alături de noi și sindicate și patronate și pe toți românii de rând.

Ne asumam, este datoria noastră. Suntem singura forță de opoziție, vedem că la nivel de societate toți s-au înțeles între ei și noi facem ceea ce trebuie să facă și alții, opoziție.

Facă dacă în Parlament nu suntem lăsați venim cât de vizibil să arătăm acest lucru și ieșim în stradă. Ei ne scot în stradă", a spus George Simion. co-preşedinte AUR. 

George Simion a ajuns la protestul din Piaţa Victoriei

„Preşedintele Camerei Deputaţilor trebuie să îşi facă datoria. Ce așteaptă, se duce ca mielul la tăiere înainte de congres. Ce fel de luptător este el. Nu înțeleg ce se întâmplă. Nu mă interesează ce se întâmplă la PNL, PSD, UDMR. Mă interesează că am promis românilor că îl dam jos pe Cîţu şi ne ținem de promisiune. O să ieșim în stradă. Am fost prezent în ultimele zile aici în Piaţa Victoriei şi o să ne adunăm din ce în ce mai mulţi. Acum suntem adunați de pe o oră pe alta. Au anulat democrația în Parlament şi îşi bat joc şi inventează fel şi fel de pretexte ca să îl ţină pe domnul Cîţu în scaun", a spus George Simion pentru Antena 3. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Parteneri
Modificări importante pentru şoferii români în Codul Rutier
x close