Antena 3 CNN Politică George Simion: "Este dreptul nostru constituțional să îl dăm jos pe Cîțu. În momentul ăsta se anulează Constituția"

George Simion: "Este dreptul nostru constituțional să îl dăm jos pe Cîțu. În momentul ăsta se anulează Constituția"

Președintele AUR, George Simion, a transmis marți că opoziția are dreptul să încerce răsturnarea guvernului Cîțu, iar blocarea moțiunii USR PLUS-AUR „anulează constituția”.

George Simion: "Este dreptul nostru constituțional să îl dăm jos pe Cîțu. În momentul ăsta se anulează Constituția"
de Alexandra Dima    |    07 Sep 2021   •   11:59

"Este dreptul nostru constituțional să îl dăm jos pe domnul Cîțu sau cel puțin să se supună la vot. În momentul ăsta se anulează Constituția, se anulează democrația și nu mai avem dreptul să ne luptăm pentru un drept democratic de a depune moțiune de cenzură", a transmis liderul AUR, de la Parlament.

Calendarul e descris, spune copreședintele AUR, de textul Constituției și de regulamentul celor două camere. Se citește în maximum cinci zile de la depunere și la trei zile se votează.

"Avem tot dreptul din lume să ne susținem moțiunea. Acest drept nu ne va fi încălcat, orice tertip încearcă ei și orice absențe au în BPR. Nu e posibil așa ceva. Deja e a patra ședința la care lipsesc”, a mai precizat Simion. 

"Un tertip pentru a-l salva pe Florin Cîțu"

Liderul AUR şi-a mai exprimat convingerea că ne aflăm în faţa unui tertip de salvare a actualului premier.

"Am discutat cu toată lumea nu avem ce verifica la aceste semnăruri. Sunt aduse şi originalele la cele care au fost scanate. Asta este un tertip pentru a-l salva pe Florin Cîțu și pentru a-i da pe tavă președinția PNL. Nu este normal, se încalcă Constituţia… toţi parlamentarii AUR sunt aici. Nu avem niciun motiv pentru a nu merge mai departe cu moţiunea de cenzură. Mergem până la capăt!

Președinții celor două camere au datoria constituțională să supună textul moțiunii la vot. Să își facă datoria, altfel încalcă Constituţia.
Niciun parlamentar AUR nu s-a răzgândit, suntem toţi aici, ne menţinem poziţiile, vrem ca acest guvern să cadă în integralitatea lui. Este timpul să ne părăsească şi ceilalţi miniştri şi primul-ministru". 

Simion a reiterat totodată că AUR susţine varianta unor alegeri anticipate. 
"Nu vrem să intervenim noi în disputele interne din PNL, însă aşa se face o moţiune de cenzură ca la carte, nu ca în iunie. În momentul ăsta avem o majoritate din parlamentari care vor ca guvernul Cîţu să plece. 
Nu vom intra la guvernare, propunem un guvern de specialişti sau suntem de acord şi cu varianta alegerilor anticipate", a mai spus liderul AUR. 

×
Subiecte în articol: aur George Simion
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close