Antena 3 CNN Politică Gheorghe Nichita, cercetat în arest la domiciliu

Gheorghe Nichita, cercetat în arest la domiciliu

Gheorghe Nichita, cercetat în arest la domiciliu
Sursa foto: foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Mai 2015   •   18:39
UPDATE 18.30- Primarul autosuspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a primit o schimbare a măsurii de control judiciar cu arest la domiciliu.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă.

UPDATE: Gheorghe Nichita a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti unde magistraţii vor decide dacă va ajunge după gratii.

Primarul Iaşului a spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că fosta sa soţie îi este o foarte bună prietenă.
 
"Să ştiţi că soţia mea îmi este o prietenă foarte bună şi în tot timpul i-am spus că este soţia mea", a precizat Nichita.


Ştirea iniţială

Este o zi importantă pentru primarul Iaşiului care ar putea ajunge după gratii. Între timp, Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PSD, în urma scandalului legat de folosirea ofiţerilor de poliţie pentru a-i urmări amanta. De asemenea, premierul Victor Ponta spune că edilul nu ar trebui arestat preventiv. Şi asta pentru că nu este vorba despre un infractor periculos care să reprezinte o ameninţare pentru cetăţeni.

Premierul Victor Ponta spune că trimiterea după gratii ar trebui să fie o excepţie pentru infracţiuni comise cu violenţă, nu o regulă. Ponta a dat de înţeles că primarul Gheorghe Nichita ar trebui anchetat în libertate.

Primarul Iaşului s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, după valul de dezvăluiri despre metodele prin care îşi urmărea amanta. Nichita s-a folosit de poliţiştii locali, pe care i-a pus pe urmele Adinei Samson, o angajată a primăriei ce a devenit iubita edilului.

Nichita a mai afirmat că până la clarificarea situaţiei sale juridice atribuţiile de preşedinte al PSD Iaşi au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi. Nichita cercetat penal pentru abuz în serviciu. El a fost reţinut de procurori săptămâna trecută, însă judecătorii l-au pus sub control judiciar.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close