Antena 3 CNN Politică Gheorghe Nichita, plasat sub control judiciar

Gheorghe Nichita, plasat sub control judiciar

Gheorghe Nichita, plasat sub control judiciar
01 Mai 2015   •   21:40
Gheorghe Nichita a fost plasat sub control judiciar, vineri seară. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
 
---
 
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după mai mult de şapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu.
 
Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticorupţie de la vila sa din Copou, joi, în jurul orei 14.30 şi adus la Bucureşti în jurul orei 19.00 pentru audieri.
 
Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie arăta că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei fac 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close