x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX

Fii alături de noi!

Gorghiu nu renunță: Orice metodă constituțională prin care se ajunge la alegerile în două tururi e binevenită

de M.Z.   •   22 Ian 2016   •   19:22
Gorghiu nu renunță: Orice metodă constituțională prin care se ajunge la alegerile în două tururi e binevenită 418
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la că orice fel de metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primar este binevenită, atât timp cât respectă legea și Constituția, răspunzând unei întrebări referitoare la sugestia făcută Guvernului Cioloș de prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, privind asumarea răspunderii pe acest subiect.
 
”Fiecare își evaluează șansele de reușită într-un demers cum crede de cuviință. Răspund pentru acțiunile PNL, nu răspund pe ce poate sau nu să facă cabinetul Cioloș, dar cred că orice fel de metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primar este binevenită atât timp cât respectă legea, Constituția. E un punct de vedere al domnului Orban, se poate discuta marți, pe 26 ianuarie, la Biroul Politic Național”, a spus Gorghiu, potrivit agerpres.ro.
 
Liderul PNL a făcut un și comentariu privind o eventuală inițiativă a PSD de a iniția o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloș profitând tocmai de eventualitatea asumării răspunderii de către Executiv pentru modificarea legii și introducerea a două tururi de scrutin la primari. 
 
”Nu are legătură șantajul pe care PSD îl face la adresa unui cabinet sau a unui ministru cu un principiu democratic. Cine se teme de șantajul PSD azi, mâine nu va scăpa de consecințele acestui șantaj”, a afirmat Gorghiu.
 
Copreședintele PNL a mai precizat că se vor face demersuri pentru crearea unei majorități parlamentare care să susțină modificarea legii alegerii primarilor.
 
”Avem toate dovezile că suntem plini de bună credință. Am votat în Parlament amendamentul privind două tururi, suntem dispuși să dialogăm cu oricine pentru obținerea acestei modificări legislative cu absolut orice parlamentar, indiferent de unde vine. Dacă vine să repare o nedreptate, o lipsă de democrație, e binevenit... O să discutăm cu toți parlamentarii în ce măsură reușim să generăm o majoritate care să modifice alegerea într-un tur a primarilor. Dar am spulberat un mit că PNL nu dorea două tururi. Fals, tot anul 2015 ne-am poziționat așa”, a declarat Gorghiu.
 
poza

Actualitate

Sinteza Zilei. Ministerul Sănătății va returna 500 de milioane de lei

Peste 100 de milioane de euro vor fi returnați de Ministerul Sănătății către bugetul de stat, după ce această sumă nu a fost distribuită spitalelor. Informația a fost prezentată joi, la ”Sinteza...

27 Oct 2016  •  22:57

poza

Show

Jojo, o graviduță sexy. Ce i-a spus Monica Anghel când a văzut-o îmbrăcată așa

Jojo, o graviduță sexy, deși mai are foarte puțin până va aduce pe lume cel de-al doilea copil al său. Vedeta a fost prezentă joi  seară la un eveniment monden, așa că a ales o ținută pe măsură. ...

27 Oct 2016  •  20:21

sati