Antena 3 CNN Politică Grupul de la Cluj se desparte de PSD. Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat

Grupul de la Cluj se desparte de PSD. Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat

Grupul de la Cluj se desparte de PSD. Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat
08 Iul 2008   •   09:46

Tensiuni în tabăra social democrată. Grupul de la Cluj a decis să se separe de PSD, iar vicepreşedinţii filialei, Vasile Dâncu şi Ioan Rus şi-au prezentat, marţi, demisiile. De asemenea, Vasile Puşcaş şi-a anunţat şi el demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD. Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al partidului, a declarat că cei doi nu au plecat din partid, ci doar şi-au dat demisia din funcţiile de conducere. Ei vor continua să aibă un rol activ în cadrul PSD, a declarat Năstase.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, pentru Rompres, că demisiile lui Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş din funcţiile pe care le deţineau în cadrul partidului reprezintă "o reacţie firească" la nivelul performanţelor Organizaţiei PSD Cluj. Totodată, Iliescu a precizat că era de aşteptat o asemenea decizie.

'Nu trebuie dramatizat sau exagerat. Asemenea lucruri se întâmplă în practica politică, există şi succese şi insuccese, dar important este cum să le privim cu luciditate, astfel încât să ridicăm performanţele pe care partidul este dator să le aibă', a declarat preşedintele de onoare al PSD, pentru Rompres.

Pe de altă parte, preşedintele partidului, Mircea Geoană, a declarat că demisiile lui Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş îl afectează ca om şi ca lider al partidului

Totuşi, Cei de la Cluj spun că vor înfiinţa o organizaţie socială ardeleană, idee despre care Dâncu spune că ar fi o soluţie bună pentru România. Scandalul în partid a survenit în urma deciziei PSD de a dizolva filialele care au obţinut un scor mai mic de 20% în alegerile locale din iunie.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close