Antena 3 CNN Politică Guvernul Boc a fost, iniţial, împotriva adoptării Legii pensiilor

Guvernul Boc a fost, iniţial, împotriva adoptării Legii pensiilor

Guvernul Boc a fost, iniţial, împotriva adoptării Legii pensiilor
Sursa foto: Emil Boc
14 Oct 2009   •   11:44


Dezvăluire - şoc în cazul controversatei legi a pensiilor unice, clamată de Guvernul Boc 2 ca una dintre principalele realizări ale acestui mandat. Se pare că cel care a semnat un punct de vedere negativ la proiectul de lege iniţiat de deputatul pedelist Mircea Giurgiu care viza tocmai eliminarea pensiilor speciale a fost chiar Emil Boc. Asta deşi şeful cabinetului demis ieri de Parlament prin moţiune de cenzură declarase, în repetate rânduri, că-şi pune la bătaie mandatul pentru Legea pensiilor.

Legea clamată de Guvernul Boc 2 până în ultimul moment ar fi trebuit să reglementeze sistemul unic de pensii. Mai mult, ar fi fost menită să restrângă privilegiile aleşilor, motiv pentru care aceştia au făcut tot posibilul pentru a împiedica Executivul celor 11 pedelişti să-şi angajeze răspunderea pe această lege.

Cel puţin asta susţine premierul demis Emil Boc. Mai mult, proiectul de lege s-ar fi aflat deja în Parlament, însă cei 322 au refuzat să îl voteze. Problema este că legea în cauză, iniţiată de deputatul pedelist Mircea Giurgiu, a primit un punct de vedere negativ tocmai din partea lui Emil Boc.

Citeşte punctul de vedere al Guvernului (pdf)

Informaţia a fost postată pe site-ul pesurse.ro, împreună cu documentul doveditor. Urmarea este că, la rândul lor, toate comisiile parlamentare în vizorul cărora a intrat proiectul de lege au dat, la rândul lor, aviz negativ.

Pe scurt, proiectul a fost respins de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, încă de acum 5 luni, în cadrul şedinţei din 24 iunie. A primit din nou aviz negativ din partea Comsiei Juridice a Camerei deputaţilor, în şedinţa din 8 septembrie, dar şi din partea Comisiei pentru egalitate de şanse, o săptămână mai târziu. În baza acestor documente, legea primeşte un raport de respingere din partea Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, la 22 septembrie.

Ajunge totuşi în plen, pentru dezbatere, o săptămănă mai târziu, la 29 septembrie. În lipsa numărului necesar de voturi pentru respingere, proiectul de lege este repus pe ordinea de zi în data de 6 octombrie. Ceea ce nu l-a împiedicat pe premierul Boc ca, în aceeaşi zi, să anunţe angajarea răspunderii Guvernului pe Legea sistemului unic de pensii, atrage atenţia site-ul pe surse.ro

Antena 3


×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close