Antena 3 CNN Politică Guvernul elveţian va acorda României fonduri în valoare de 181 milioane franci elveţieni

Guvernul elveţian va acorda României fonduri în valoare de 181 milioane franci elveţieni

Guvernul elveţian va acorda României fonduri în valoare de 181 milioane franci elveţieni
09 Sep 2008   •   18:26

Anul viitor Elveţia va lua decizia în privinţa deschiderii pieţei forţei de muncă pentru cetăţenii români. În acest sens Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, s-a întâlnit marţi la Bucureşti cu Doris Leuthard, membră a Consiliului Naţional din Elveţia.

"Guvernul şi parlamentul elveţian au dat un acord pozitiv, urmează să organizăm un referendum, cel mai probabil anul viitor, pentru a deschide piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari", a spus Leuthard pentru Mediafax. Ea este de părere că deschiderea pieţei muncii ar aduce beneficii statului elveţian.

Ministrul Varujan Vosganian a menţionat că România va primi de la guvernul elveţian fonduri în valoare de 181 milioane franci elveţieni, în baza unui acord care urmează să fie semnat între cele două state. Aceşti bani urmează să fie direcţionaţi către programe sociale şi proiecte de eficienţă energetică.

Doris Leuthard a confirmat că guvernul elveţian şi-a dat avizul pentru acordarea banilor, urmând însă ca proiectul să fie aprobat de către Parlament.


Sursa foto: news.bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close