Antena 3 CNN Politică Guvernul protejează românii de dublul standard în ceea ce privește calitatea produselor

Guvernul protejează românii de dublul standard în ceea ce privește calitatea produselor

Guvernul protejează românii de dublul standard în ceea ce privește calitatea produselor
29 Apr 2019   •   11:58

Sub guvernarea PSD și sub mandatul PSD, Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a deblocat directiva de combatere a dublului standard privitor la produsele care se vând în Uniunea Europeană și a reușit să instituie sancțiuni pentru comercianții care înșală consumatorii, scrie cancan.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului va putea amenda cu până la 4% din cifra de afaceri a companiilor care produc si vând produse cu conținut diferit sub același brand si ambalaj!

Executivul își dorește, de altfel, lucruri extrem de simple:

– Ceea ce scrie pe etichetă să se regăsească în produs. De exemplu, dacă scrie lapte, să fie lapte, nu un amestec chimic.

– Consumatorul să fie informat în permanență despre diferențele produselor, pentru a putea cumpăra în cunoștință de cauză, fiind alegerea sa, nu a companiilor multinaționale.
”Discutăm de sănătatea poporului”

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că este vorba despre ”sănătatea poporului”, iar consumatorul român va fi protejat. Mai mult, Nicolae Bădălău a spus și că toți ”comercianţii au obligaţia să informeze consumatorii români privind dublul standard”.

„Dosarul a fost gestionat de ministerul Economiei prin Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Vreau să spun că Președinția română a reintrodus textul privind dublul standard. Asta înseamnă că cetățenii vor fi informați cu privire la un produs care poartă o etichetă și care în Vest are un standard și în Est alt standard. Asta va proteja foarte mult consumatorul român. După adoptarea acestei directive, comercianţii au obligaţia să informeze consumatorii români privind dublul standard. Dacă produsele sunt diferite calitativ, comerciantul trebuie să informeze că acel produs este diferit de cel din alte state. Să nu scrie cu un scris mărunt, pe un colţ de hârtie că nu acceptăm aşa ceva. Autoritatea Naţională pentru protectia Consumatorului va merge şi va face aceste modificări. Laboratoarele din fiecare judeţ vor fi avea utilaje specifice care să determine într-un mod eficient şi cât mai repede aceste lucruri, pentru că discutăm de sănătatea poporului”, a spus ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close