Antena 3 CNN Politică Iaşi. Unul din candidaţii la primăria comunei Voineşti a decedat

Iaşi. Unul din candidaţii la primăria comunei Voineşti a decedat

Iaşi. Unul din candidaţii la primăria comunei Voineşti a decedat
15 Iun 2008   •   14:28

Candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Voineşti, judeţul Iaşi, Niculai Ivaşcu, a decedat duminică, la două ore după deschiderea secţiilor de vot. Doru Tompea, şeful de campanie PSD Iaşi, a declarat că Niculai Ivaşcu, în vârstă de 57 de ani, a fost luat cu o ambulanţă în jurul orei 05.00 şi dus la un spital din Iaşi, unde a decedat patru ore mai târziu.

Potrivit lui Doru Tompea, candidatul PSD la Primăria Voineşti suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre acestea fiind ciroză, diabet şi hepatită C. Niculai Ivaşcu a intrat în turul al doilea de scrutin cu 100 de voturi în plus faţă de contracandidatul său de la PNL.

În urma decesului său, reprezentanţii PSD şi PD-L au solicitat întreruperea procesului de votare în comunca Voineşti. În legea electorală nu este prevăzută o clauză cu privire la procedurile în situaţia decesului unuia dintre candidaţi chiar în timpul alegerilor, scrie Rompres.

UPDATE: Biroul Electoral Central a decis continuarea votului în localitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, nu există nicio lege care să prevadă o astfel de situaţie, astfel încât procedura de vot va decurge "normal", până la ora 21.00, chiar dacă unul dintre cei doi candidaţi este mort. În cazul în care candidatul aflat în viaţă va ieşi câştigător, BEC nu are de ce să intervină. O decizie din partea acestuia va trebui luată abia dacă alegerile vor fi câştigate de candidatul decedat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close