Antena 3 CNN Politică Igaş: Unii lideri de sindicat nu sunt străini faţă de ceea ce se întâmplă în vămi

Igaş: Unii lideri de sindicat nu sunt străini faţă de ceea ce se întâmplă în vămi

Igaş: Unii lideri de sindicat nu sunt străini faţă de ceea ce se întâmplă în vămi
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Feb 2011   •   14:38

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi, că liderilor de sindicat nu le sunt străine aceste infracţiuni ale vameşilor români anchetate de DNA, sugerând că aceştia ar putea fi implicaţi în comiterea lor.

"Am o rugăminte mare la adresa liderilor de sindicat: să încerce să se poziţioneze într-un anumit fel, să ştim şi noi dacă sunt alături de noi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii, combaterea corupţiei sau se poziţionează, aşa cum au arătat în ultima perioadă, alături de cei care săvârşesc anumite fărădelegi în instituţiile statului.(...) Se pare că unii lideri de sindicat nu sunt foarte străini de ceea ce se întâmplă în vămile din România"

Igaş i-a rugat astfel, pe sindicalişti, să-şi definească poziţia cu privire la comiterea acestor infracţiuni de luare demită a vameşilor, pentru a ştii dacă sunt de partea justiţiei sau a infractorilor. Mai mult decât atât,  ministrul le-a cerut acestora ca, în cazul în care au informaţii suplimentare cu privire la adevărata sursă a acestor fapte, să vorbească şi să le prezinte public.

"Dacă au mai multe elemente (n.r. - privind corupţia) să le facă publice şi să se poziţioneze, să ştim şi noi, şi societatea, unde se află liderul de sindicat - aproape de infractor sau aproape de cel care îşi desfăşoară activitatea onest, în fiecare zi", a afirmat Igaş.

 


Totodată, el a precizat că Direcţia Naţională Anticorupţie şi conducerea MAI şi-au propus diminuarea corupţiei din rândul propriilor angajaţi.

"Constatăm astăzi că ei şi-au făcut datoria şi apreciem munca lor şi îi încurajăm să meargă mai departe, să-şi desfăşoare activitatea aşa cum se cuvine. (...) Ceea ce facem în aceste zile este un lucru demarat cu mult timp în urmă, nu este doar un efect al presiunii pe care o pun cei din comunitatea europeană asupra noastră', a susţinut Igaş.

În acelaşi timp, el a spus că în ministerul pe care îl conduce va avea loc o anchetă, dar a refuzat să infirme sau să confirme dacă şefi de inspectorate for fi sancţionaţi sau demişi.

"De când sunt în fruntea ministerului analizez cu foarte mare atenţie tot ceea ce se întâmplă iar atunci când avem toate elementele necesare vom lua o decizie în acest sens"
, a declarat şeful MAI.

Peste 130 de descinderi au loc, marţi, de la ora 6:00, la locuinţele şi la locurile de muncă ale unor vameşi şi poliţişti de frontieră din zona de vest a ţării, persoanele vizate urmând să fie aduse la Bucureşti pentru audieri, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Traian Igas descinderi vamesi vami MAI
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close