Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu: La Congres trebuie mers pe actualul statut. Votul pe liste, un abuz din partea noastră

Ilie Sârbu: La Congres trebuie mers pe actualul statut. Votul pe liste, un abuz din partea noastră

Ilie Sârbu: La Congres trebuie mers pe actualul statut. Votul pe liste, un abuz din partea noastră
Sursa foto: Ilie Sârbu
19 Feb 2010   •   13:59

Propunerea de modificare a statutului partidului nu este decât un abuz, în condiţiile în care "era nevoie de o analiză mult mai lucidă", a declarat vineri, la RFI, vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu. El a recunoscut că a fost unul din cei care au votat pentru modificarea statutului, dar a arătat că nu este posobilă întrunirea a două treimi din votul delegaţilor în favoarea adoptării noului regulament de fucţionare al partidului, de vreme ce Ion Iliescu, Miron Mitrea, Adrian Năstase, Victor Ponta şi alţi mulţi lideri de organizaţii judeţene se vor opune de la tribună împotriva practicii votului pe liste a viitoarei conduceri. În opinia liderului PSD Timiş, social-democraţii ar trebui meargă pe actualul statut.
"Eu cred că dacă noi, astăzi după masă, la ora 15.00 (n.r. la Comitetul Executiv), vom înţelege - şi sigur că aici a fost un abuz din partea noastră şi mă număr printre cei care a aprobat acest abuz, fiindcă noi trebuia să avem o analiză mult mai lucidă, să mergem pe actualul statut; noi nu avem alt statut. Noi nu putem merge pe ideea că Congresul, cu două treimi, mâine va vota cum vrem noi şi se schimbă statutul şi se alege pe liste. E exclus, două treimi nu cred că vom face, în momentul în care Ion Iliescu, Miron Mitrea, Adrian Năstase, Victor Ponta şi alţi mulţi lideri de organizaţii judeţene, vor ieşi la tribună şi vor spune: nu putem accepta liste de astea închise, în spatele cărora se pot ascunde diverse nume", a apreciat social-democratul.
Sârbu a prognozat că la Congres se va vota "aşa cum a fost în tradiţia PSD, preşedintele, eventual secretarul general în congres - din 2005 s-au votat şi vicepreşedinţii în congres - dar pe listă şi oamenii să îi aleagă pe cei care ei îi recunosc ca personalităţi ale partidului?.
Sârbu a mai subliniat că, în funcţie de liderul care va fi votat, partidul ar putea ieşi din alegeri mai unit, sau la fel ca în ultimii 5 ani. "Dacă e un lider puternic, un lider care vrea să îl recunoască partidul, în primul rând, ca lider şi după aceea ţara - şi asta ne va duce şi la succesul în alegeri - vom merge bine înainte şi uniţi. Dacă vom avea un lider slab, care vrea să fie prieten cu toată lumea, vom avea ceea ce am avut în ultimii cinci ani", a conchis Sârbu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close