Antena 3 CNN Politică Iliescu: Gândul ascuns al lui Băsescu este ca actualul guvern să organizeze alegerile (VIDEO)

Iliescu: Gândul ascuns al lui Băsescu este ca actualul guvern să organizeze alegerile (VIDEO)

Iliescu: Gândul ascuns al lui Băsescu este ca actualul guvern să organizeze alegerile (VIDEO)
15 Oct 2009   •   22:58

?Neţinând seama de propunerea pe care o fac partidele, Parlamentul ar putea respinge această propunere (Lucian Croitoru, în funcţia de premier, n.r.), se apropie alegerile, guvernul actual este menţinut, iar gândul ascuns al lui Traian Băsescu ar fi să organizeze actualul guvern alegerile?, a spus părere Ion Iliescu, în cadrul unei intervenţii telefonice la Sinteza Zilei.


Traian Băsescu l-a desemnat, joi, pe Lucian Croitoru pentru funcţia de premier. Preşedintele României a explicat că nu mai putea prelungi perioada de consultări între partide, în condiţiile în care România are de îndeplinit o serie de angajamente internaţionale, precum obligaţiile asumnate prin acordul de împrumut cu FMI şi Banca Mondială, imposibil de onoarat în lipsa unui guvern plin instalat în funcţie. În acelaşi timp, PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţăţilor naţionale au reiterat că primarul Sibiului Klaus Iohannis rămâne prima lor opţiune pentru postul de premier.

Ion Iliescu a precizat că nu are o problemă cu vreunul dintre cele două nume vehiculate pentru funcţia de premier, ci cu Traian Băsescu care ?ignoră părerea majorităţii parlamentare?.

?Nu am nimic personal nici cu Croitoru nici cu Iohannis, pe Iohannis îl ştiu ca primar, pe Croitoru îl ştiu că fost consilier, fiecare are calităţile sale. Aici e vorba de un principiu constituţional explicit, preşedintele are atributul de a desemna premierul dar cu condiţia consultării cu majoritatea parlamentară. [...] Băsescu ignoră părerea majorităţii parlamentare, vede de o manieră deformată rolul său şi riscă să transforme totul într-o situaţie critică?, a spus preşedintele de onoare al PSD.


?De ce să cedăm în faţa unei poziţii arbitrare a unui om care vrea să controleze totul în această ţară??, a mai spus Ion Iliescu.




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close