Antena 3 CNN Politică Iliescu nu-şi achită datoriile. Fostul şef de stat refuză să plătească chiria

Iliescu nu-şi achită datoriile. Fostul şef de stat refuză să plătească chiria

Iliescu nu-şi achită datoriile. Fostul şef de stat refuză să plătească chiria
27 Mar 2008   •   11:56

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a aprobat cererea lui Ion Iliescu de a folosi în mod legal şi gratuit terenul aferent imobilului pe care îl deţine în proprietate. Deci, fostul preşedinte nu va mai fi nevoit să strângă bani de chirie. Cu puţin timp în rumă, aceeaşi RA-APPS i-a adus la cunoştinţă preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, că trebuie să achite pentru curtea casei sale o chirie lunară de 1.000 de euro. Fostul şef de stat a refuzat să plătească pentru că suma era de zece ori mai mult decât ceea ce plătise acesta până acum, relatează "Cotidianul".

Proprietar al locuinţei din Strada Moliere nr. 3-5 încă din 1996, Iliescu nu este posesorul terenului din jurul imobilului.

"Atunci când am cumpărat, eu şi încă doi colocatari, fiecare apartamentul său, curtea n-am putut s-o cumpărăm, deci plătim chirie la RA-APPS?, a declarat preşedintele de onoare al PSD.

?Acum nu ştiu să vă spun, dar a venit o propunere de sumă exorbitantă, deci numai chiria pentru mine ar depăşi ceea ce primesc eu de la Senat. E aberant şi nerealist. Cam 1.000 de euro mi-au propus să plătesc d-aci înainte. E de vreo zece ori mai mult decât plăteam până în prezent", adaugă Iliescu.

Fostul lider al social-democraţilor a mai spus că suma vehiculată înseamnă chiria pentru jumătate din curte, vecinii săi urmând să suporte cealaltă jumătate.

Iliescu s-a revoltat şi a spus că nu intenţionează să plătească chiria impusă.

"Nu am plătit-o deocamdată şi nici n-am de gând. Eu nu plătesc aşa ceva. Nu ştiu ce a determinat asemenea creşteri, dar nu poate fi acceptat aşa ceva", a concluzionat Ion Iliescu.

Liderul de onoare al PSD a făcut apel la dreptul de servitute, pentru a folosi o cale de acces în casă, prin curtea din Str. Moliere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close