În România se spală bani. Traian Băsescu: "De la asta se generează TERORISMUL"

de O.P.    |    29 Mar 2013   •   12:12
În România se spală bani. Traian Băsescu: "De la asta se generează TERORISMUL"
 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că bani negri spălaţi în România ajung să susţină organizaţii recunoscute a fi teroriste, el adăugând că acesta este un lucru major pentru ţara noastră.
  
"Apreciez foarte mult implicarea corpului avocaţilor în lupta împotriva spălării banilor. Este unul din riscurile majore, inclusiv ale ţării noastre, pentru că banii spălaţi nu generează doar construcţie de vile. Banii spălaţi, adesea, generează terorism", a afirmat şeful statului, la Congresul avocaţilor.
  
El a susţinut că "România nu este o ţară ferită de acest fenomen", iar "adesea banii obţinuţi pe piaţa românească ajung şi susţin organizaţii recunoscute şi etichetate a fi organizaţii teroriste".
  
Şeful statului a mai spus că în combaterea fenomenului spălării banilor murdari trebuie să fie în mod egal implicaţi toţi actorii sistemului juridic.
  
"Lupta împotriva acestui fenomen, de spălare a banilor, trebuie să fie în mod egal un atribut al judecătorului, al procurorului, al avocatului, al notarului. Este sistemul care poate contribui eficient la blocarea utilizării banilor obţinuţi ilegal în consolidarea terorismului şi România nu este o ţară ferită de acest fenomen. Ele sunt determinate ca dimensiune, adesea banii obţinuţi pe piaţa românească ajung şi susţin organizaţii recunoscute şi etichetate a fi organizaţii teroriste", a declarat Băsescu.

Parteneri
x close