Antena 3 CNN Politică Înalt Preasfinţia Sa Teofan a fost întronizat mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

Înalt Preasfinţia Sa Teofan a fost întronizat mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

Înalt Preasfinţia Sa Teofan a fost întronizat mitropolit al Moldovei şi Bucovinei
08 Iun 2008   •   09:41

Înalt Preasfinţia Sa Teofan a devenit duminică mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Ceremonia a fost oficiată la Iaşi, chiar de Patriarhul Daniel. La eveniment a participat şi preşedintele Traian Băsescu. Ceremonia de întronizare s-a desfăşurat în Catedrala mitropolitană din Iaşi, după oficierea slujbei Sfintei Liturghii, de către un sobor de arhierei, prezidat de Preafericitul Daniel.

După ceremonialul care a avut loc în jurul prânzului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Mitropolitul Teofan au ieşit pe esplanada din faţa Catedralei pentru a adresa un cuvânt de binecuvântare celor prezenţi. Ceremonia se va încheia cu oficierea Sfintei Liturghi, iar Înalt Prea Sfinţitului Teofan se va împărtăşi.

Credincioşii au putut urmări întreaga ceremonie pe două ecrane de mari dimensiuni instalate în curtea Mitropoliei. Aproximativ 150 jandarmi au asigurat ordinea şi buna desfăşurare a evenimentului.

Scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a devenit vacant pe 12 septembrie 2007, prin alegerea Înalt Prea Sfinţitului Daniel în scaunul de Patriarh.

Teofan Savu s-a născut pe 19 octombrie 1959, în localitatea Corbi, judeţul Argeş. A urmat şcoala generală în comuna natală şi a continuat studiile la Seminarul Teologic din Craiova. Între 1986 şi 1990, a studiat la Institutul Teologic ?Saint Serge?, din Paris, şi a obţinut titlul de doctor în Teologie. În anul 2000, a fost ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, iar pe 5 martie anul acesta Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a desemnat în funcţia de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close