Antena 3 CNN Politică Încălcări de procedură: Opoziţia a părăsit lucrările Camerei

Încălcări de procedură: Opoziţia a părăsit lucrările Camerei

Încălcări de procedură: Opoziţia a părăsit lucrările Camerei
Sursa foto: Camera Deputatilor
17 Mar 2009   •   16:17

Deputaţii Opoziţiei au părăsit, marţi, lucrările Camerei Deputaţilor, acuzând nerespectarea prevdeerilor Regulamentului în timpul dezbaterii în plen a proiectului de modificare a Legii 188/99 privind statutul funcţionarilor publici.
Liberalul Eugen Nicolăescu a explicat că au fost încălcate prevederile regulamentare de către conducerea Camerei Deputaţilor, prin analizarea proiectului în cadrul unei şedinţe ad-hoc a Comisiei de administraţie şi prin introducerea în aceeaşi zi pe ordinea de zi a plenului Camerei.
Nemulţumirea liberală a fost provocată de faptul că la nivelul comisiei pentru administraţie publică din Cameră, toate amendamentele PNL şi UDMR au fost repsinse, menţinându-se modificările privind numirea politică a conducătorilor de servicii deconcentrate, dar nu şi a prefecţilor.
Conform Regulamentului, este nevoie de minim trei zile până la dezbaterea proiectului în plenul Camerei Deputaţilor. "Încercaţi să ne băgaţi pe gât un proiect de lege. Grupul PNL nu va participa la această dezbatere, care o consideră abuzivă, ilegală şi neregulamentară", a spus liderul PNL.
La rânduil său, liderul grupului UDMR Marton Arpad a precizat că reprezentanţii Uniunii nu vor gira cu propria lor prezenţă încălcarea flagrantă a reglamentului.
"Grupul parlamentar al UDMR părăseşte sala de şedinţă pentru toată ziua şi vom medita când vom reveni dacă doriţi să continuaţi această încălcare a regulamentului", i-a comunicat Marton Arpad preşedintetului Camerei, Roberta Anastase.
Plecarea deputaţilor Opoziţiei nu i-a tulburat pe liderii PSD şi PDL care au pledat pentru continuarea dezbaterilor la proiectul de lege, susţinând că nu au fost încălcate procedurile regulamentare. Proiectul de lege a fost adoptat pe articole urmând să primească votul final marţi după-amiază.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close