Antena 3 CNN Politică Independenţii şi-au înscris partidul la tribunal. Sârbu, Oprea, Nicolicea şi Diaconescu, în conducere

Independenţii şi-au înscris partidul la tribunal. Sârbu, Oprea, Nicolicea şi Diaconescu, în conducere

Independenţii şi-au înscris partidul la tribunal. Sârbu, Oprea, Nicolicea şi Diaconescu, în conducere
Sursa foto: Marian Sârbu
19 Mar 2010   •   12:44

Grupul parlamentarilor independenţi a depus, vineri, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, cererea urmând a fi luată în discuţie în 17 mai, de către instanţa Secţiei a V-a a Tribunalului Bucureşti, anunţă Mediafax. Potrivit unor surse parlamentare, noul partid va fi condus de Marian Sârbu ca preşedinte, secondat de Gabriel Oprea ca lider executiv, Cristian Diaconescu ca preşedinte de onoare şi Eugen Nicolicea ca secretar general. Funcţia de prim-vicepreşedinte, luată în calcul iniţial, ar urma să nu mai fie cuprinsă în structura de conducere a noii formaţiuni politice. Sursele citate susţin însă că ocupantul postului de preşedinte nu este încă bătut în cuie. Diaconescu nu s-ar mulţumi cu funcţia de preşedinte de onoare şi ar viza şefia partidului, pretinsă şi de Marian Sârbu, ceea ce ar prefigura un potenţial conflict în debutul noului partid.

Independenţii au adunat peste 120.000 de semnături deşi, potrivit legii, erau necesare doar 25.000 din 20 de judeţe, plus Bucureşti.
Pentru înscrierea acestui partid au fost strânse peste 120.000 de semnături, iar depunerea actelor depinde de îndosarierea acestora.
Senatorul Liviu Câmpanu afirma, în 11 martie, că urma să se înregistreze la OSIM sigla UNPR, care conţine "prescurtarea denumirii, pe un scut aflat în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce".
Ca sedii de partid, UNPR are în Bucureşti două clădiri închiriate, una dintre ele urmând a găzdui sediul central al noii formaţiuni, iar cealaltă sediul organizaţiei municipale UNPR Bucureşti care va fi condus de Neculai Onţanu, primar de sector 2.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close