Antena 3 CNN Politică Iniţiativă PDL pentru alinierea pensiei parlamentare la sistemul public

Iniţiativă PDL pentru alinierea pensiei parlamentare la sistemul public

Iniţiativă PDL pentru alinierea pensiei parlamentare la sistemul public
Sursa foto: Roberta Anastase
16 Feb 2009   •   15:27

Grupul deputaţilor PD-L a depus luni un poriect de lege destinat alinierii pensiilor parlamentarilor după sistemul public de pensionare. Conform acestei iniţiative legislative, deputaţii şi senatorii nu vor mai beneficia de calcule diferite de cele care se aplică pentru pensia românului de rând. Democrat-liberalii intenţionează să mai supună dezbaterii parlamentului încă un proiect de lege referitoarea la chiriaşii Parlamentului.
Iniţiativa privind calcularea pensiilor parlamentarilor în acelaşi regim cu al tuturor oamenilor nu este una nouă. În legislatura trecută, democrat-liberalul Cristian Rădulescu a depus un proiect de lege în această privinţă, demersul său fiind preluat de partid şi în această sesiune parlamentară.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a explicat luni că proiectul iniţial nu a intrat nici măcar în dezbaterea comisiilor, nici pe ordinea de zi a plenului vechiului Parlament, neîndeplinind astfel condiţiile prevăzute de articolul 63 din Constitutie pentru a putea fi discutat şi în noul Legislativ.
"PD-L depune legea pensiilor pentru a intra pe procedurile normale, iar într-o săptămână sau două se vor vedea modificarile aduse. Se redepune de către grupul parlamentar PD-L, cu semnătura tuturor membrilor (...) s-ar putea sa solicitam chiar în procedură de urgenţă", a precizat preşedintele Camerei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close