Antena 3 CNN Politică Întâlnirea dintre Tăriceanu şi primarii de sector, apreciată de toţi participanţii

Întâlnirea dintre Tăriceanu şi primarii de sector, apreciată de toţi participanţii

Întâlnirea dintre Tăriceanu şi primarii de sector, apreciată de toţi participanţii
08 Iul 2008   •   20:07

Toată lumea fericită şi cu lacrimi pe obraz. S-a întâmplat astăzi, la strigarea premierului Tăriceanu. La un semn s-au adunat la Palatul Victoria toţi primarii de sector, care au discutat în linişte despre problemele bucureştenilor. Fără nicio acuză sau interese politicianiste. Cel puţin aşa susţin aceştia, la unison. Invitaţi la Ştirea Zilei, Marian Vanghelie, edilul sectorului 5, Neculai Onţanu, cel de la sectorul 2, şi Andrei Chiliman, de la sectorul 1, au căzut de acord că astfel de întâlniri sunt cel puţin benefice pentru bucureşteni.

?Întâlnirea a avut un rol important. Şi de câte ori am discutat cu premierul, s-a simţit?, a declarat social-democratul Marian Vanghelie. Problema grădiniţelor, a izolării termice şi a legislaţiei precare au fost doar câteva dintre problemele puse pe tapet la Victoria de primarul sectorului 5. Şi cu succes, spune acesta, care a plecat încrezător în rezolvarea lor.

La fel de optimist s-a declarat şi Andrei Chiliman, liberalul care a câştigat sectorul 1. ?Întâlnirea a fost una de lucru, unde s-au pus pe masă şi bunele şi relelele?, spune el. Iar unul dintre subiectele lansate de Chiliman l-a reprezentat procedura de lărgire a şoselei de centură. Lăţirea la patru benzi nu este o operaţiune uşoară, aşa că primarul a venit cu soluţii practice.

În ceea ce-l priveşte pe democrat-liberalul de la sectorul 2, Neculai Onţanu, acesta a prezentat o listă întreagă de probleme ce trebuie rezolvate. Metroul bucureştean este una dintre ele, iar propunerea lui Onţanu a fost de grăbire a lucrărilor la magistrala Universitate ? Pantelimon (11 staţii), Rahova ? Colentina (12 staţii). Edilul nu a ezitat să-i transmită un mesaj şi ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, de urgentare a lucrărilor la centura Bucureştiului.

Un semnal de alarmă a fost tras în ceea ce priveşte autostrada Bucureşti ? Braşov. ?Proiectul prevede penetrarea în sectorul 2 pe patru benzi de circulaţie. Ea se înfundă aici şi va aduce valori de trafic foarte mari de pe autostradă până în oraş?, a avertizat acesta. În consecinţă, premierul va trebui să reevalueze proiectul, ?pentru că se sacrifică multe zone verzi, investiţiile sunt foarte mari pentru o utilitate extrem de redusă?, este de părere primarul sectorului 2.

Tot în urma discuţiilor de marţi de la Palatul Victoria, premierul a anunţat că Guvernul va alege o firmă de audit care să verifice la Electrocentrale Bucureşti structura costurilor şi modalităţile de reducere a cheltuielilor. Asta după ce au fost anunţate scumpiri peste scumpiri ale căldurii pentru bucureşteni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close