Antena 3 CNN Politică Intelectualii lui Băsescu se răfuiesc cu intelectualii USR+PLUS: Cioloş ne învaţă cum rămâi pur dacă ai fost doar consultant de imagine al bordelului

Intelectualii lui Băsescu se răfuiesc cu intelectualii USR+PLUS: Cioloş ne învaţă cum rămâi pur dacă ai fost doar consultant de imagine al bordelului

Intelectualii lui Băsescu se răfuiesc cu intelectualii USR+PLUS: Cioloş ne învaţă cum rămâi pur dacă ai fost doar consultant de imagine al bordelului
04 Feb 2019   •   15:57

La doar câteva zile după ce USR și PLUS au anunțat că vor candida pe liste comune la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, se lasă cu o răfuială între intelectuali de casă.

Mai precis, eternul fidel al lui Traian Băsescu, de pe vremea când era în presă, la chermeze la Năvodari și ulterior pe scaunele de europarlamentar, Traian Ungureanu, atacă furibund noua alianță, într-un editorial în Adevărul.

"În sfârşit, schimbarea! Avem, acum, şi vasul şi conţinutul. Snobismul atletic al elitarilor şi-a găsit albia. USR şi Partidul Plus Cioloş Minus Onestitate au format Alianţa 2020. Vitaminizaţi de această erupţie pozitivă, riscăm să neglijăm atuurile viguroase ale acestei împerecheri. Să le numărăm, fir cu fir. Logodna anunţată din spatele unui selfie de grup triumfal are un obiectiv precis: democraţia! Mai precis, înlăturarea PSD. Şi mai precis, corectarea marii erori din 2016, cînd PSD a cîştigat alegerile la un scor umilitor pînă şi pentru o echipă de ologi, în meci caritabil cu Barcelona.

Prima calitate subînţeleasă a noii alianţe progresiste USR-Cioloş e iritarea anti-populară. Aceşti oameni fac politică pentru a ne spune că avem de ales între ei şi o prostime care a pierdut toate trenurile istoriei. Nicăieri în literatura fină emisă de aceste grupuri nu veţi găsi o trimitere clară la omul de rînd, la crizele scrîşnite care macină România în carne, oase, populaţie şi vieţi irosite. Nici urmă de simpatie sau înţelegere. Nici o micro-fărîmă de interes. Peste tot, o cremă universală care asigură machiajul doctorului şi nu leacul pacientului. Se ataşază prefixul euro- şi problema cade răpusă de ruşine.

Alianţa care ne va salva de ruşinea de a nu avea progresişti şi-a găsit boss-ul după un obicei psd-ist. Progresiştii au decis că şeful nu are nici biografie, nici palmares. Odată împlinită această operaţie de purificare magică, progresiştii au sărit în braţele lui Cioloş care sărise, deja, în braţele lui Macron. Unul - stea locală, celălalt - superstar global al tehnocraţiei elitare şi alergice la democraţie.

Acolo unde Cioloş ne învaţă cum rămîi pur dacă ai fost doar consultant de imagine al bordelului, Macron ne arată cum trebuie să conduci odată ajuns la putere. Altfel zis, cum trebuie să croieşti drum luminii prin gloată."

Mai multe, pe Adevărul.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close