Antena 3 CNN Politică Interviu exploziv cu Victor Ponta. Ce spune fostul premier despre întâlnirea cu Tony Blair

Interviu exploziv cu Victor Ponta. Ce spune fostul premier despre întâlnirea cu Tony Blair

Interviu exploziv cu Victor Ponta. Ce spune fostul premier despre întâlnirea cu Tony Blair
Sursa foto: Foto: VIdeoNews
07 Sep 2016   •   22:27

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploiești, în dosarul în care a fost audiat marți.

Potrivit unui comunicat al DNA, Victor Ponta este urmărit penal într-un nou dosar, pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

În dosarul DNA mai apare și numele fostului omolog britanic, Tony Blair.

În ziua în care Tony Blair a fost invitat în România, Victor Ponta a fost invitatul lui Mihai Gâdea, la Antena 3. Interviul de atunci este foarte relevant în contextul actual și Mihai Gâdea a prezentat, miercuri seară, o parte din acest interviu, pentru a înțelege mai bine situația.

Iată ce spunea Victor Ponta la acel moment despre întâlnirea cu Tony Blair:

Codrin Ștefănescu: Victor Ponta s-a înșelat

Social-democratul Codrin Ștefănescu a explicat, după difuzarea interviului, că fostul premier s-a înșelat în câteva privințe.

"În interviu. Victor Ponta s-a înșelat în mai multe privințe. Nu fug PDL-iștii nicăieri din țară, se pupă cu PNL-iștii pe scene. Dar fug românii. Fug disperați. Unii vând tot ce au, alții sunt la închisoare. S-au închis 143.000 de locuri de muncă, în privat, dar PNL nu vorbește desper asta. Și Victor Ponta s-a mai înșelat crezând că venirea lui Tony Blair este bună. Mesajul, din presa internațională este cam așa: „Mă băieți, dacă sunteți oameni politici importanți, feriți-vă să vă mai duceți la ăștia prin Carpați, că sunt nebuni, vă anchetează DNA-ul, mai bine nu mergeți, lăsați-i acolo!” și România are doar de pierdut."

Christ Terheș: În viziunea DNA, Blair a transferat notorietate lui Ponta. Asta e trafic de influență, să îl luăm și pe Blair atunci!

Președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, preotul Chris Terheș, o personalitate marcantă în Statele Unite, a explicat, într-o intervenție în direct în Sinteza Zilei, cât de ciudat este tot acest dosar.

"Ghiță a donat o sumă de bani, organizația respectivă l-a adus pe Tony Blair, Blair a venit. Nu există faptă penală. Acuma, în DNA există un procuror care nu știu cum a gândit că Blair a transferat notorietatea respectivă lui Ponta. Păi asta înseamnă trafic de influență. Ia-l și pe Blair, atunci. E transfer de capital electoral? Cum gândești asta? Mai mult, singura legătură care s-ar putea face, din cum sunt prezentate faptele în comunicatul oficial, se spune că Ponta și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om... Deci Ponta a confirmat ceea ce USL, că nu era PSD, deși peste tot în comunicat apare PSD, a propus."

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close