x close

Ioan Rus a demisionat din Guvern, după declaraţiile revoltătoare despre românii din străinătate

de A.B.    |    D.D.    |    11 Iun 2015   •   16:25
UPDATE - Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi-a dat demisia, a anunţat premierul Victor Ponta într-un mesaj postat pe Facebook. Demisia vine după declaraţiile revoltătoare ale ministrului Ioan Rus faţă de românii care muncesc în străinătate. Într-un interviu, ministrul Transporturilor a declarat referitor la cei din diaspora:, „Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă".
 
Iată mesajul postat de premierul Victor Ponta pe Facebook:


Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din...

Posted by Victor Ponta on Thursday, June 11, 2015


UPDATE
- Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a venit la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta. Discuţia are loc în contextul declaraţiilor lui Rus la adresa românilor din străinătate, pentru care ministrul a spus că va demisiona dacă situaţia o impune.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

După declaraţiile pe care le-a făcut la un post de televiziune jignind românii plecaţi peste hotare, ministrul Ioan Rus a susţinut în direct la Antena 3 că îi va cere premierului să îi accepte demisia. Asta după ce ministrul a precizat de mai multe ori că a avut intenţii bune când a făcut declaraţiile jignitoare.

"Pentru cei care s-au simţit jigniţi de treaba asta îmi cer scuze. A fost nefericită formularea. Absolut nefericită...Nu am etichetat pe nimeni. Declaraţia mea a fost în sens pozitiv. " a spus Rus.

Întrebat "cine sunt curvele şi cine sunt golanii" la care s-a referit aseară, Rus a explicat: "Uni dintre cei care au rămas acasă şi pe care îi vedem şi la televizor în situaţii dramatice."  

A spus că vrea să îşi depună demisia, dar nu ştie când. "Eu am de rezolvat câteva chestiuni şi am să cer eventual chiar primului ministru să îmi accepte demisia. Ce să zic altceva...Deci eu am făcut o declaraţie în sens pozitiv. Dacă a ieşit prost sau foarte prost, pentru toţi cei care se simt jigniţi îmi cer scuze. De aici încolo să vedem ce e de făcut. " 

Într-un comunicat, Rus şi-a cerut scuze "dacă prin formularea aleasă" a jignit pe cineva. "Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate", susţinea ministrul în comunicatul transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.Citeşte mai multe despre:

Ioan Rus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati