Antena 3 CNN Politică Iohannis: Dacă Geoană pierde alegerile, nu voi accepta o altă nominalizare (VIDEO)

Iohannis: Dacă Geoană pierde alegerile, nu voi accepta o altă nominalizare (VIDEO)

Iohannis: Dacă Geoană pierde alegerile, nu voi accepta o altă nominalizare (VIDEO)
Sursa foto: Iohannis, Antonescu, Geoanã
02 Dec 2009   •   22:46

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Sinteza Zilei?.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis nu va accepta nominalizarea la postul de premier, în cazul în care aceasta va fi făcută de Traian Băsescu.

?Eu am o echipă, nu sunt în căutarea altei echipe. În cazul în care domnul Geoană nu va câştiga nu voi accepta o altă nominalizare? a spus Iohannis, miercuri, la Sinteza Zilei. ?Suntem o echipă. Astfel de echipe între politicieni nu se formează foarte uşor. Ne-am întâlnit şi am constatat foarte repede că ne dorim acelaşi lucru: o guvernare corectă. Noi nu am pornit de la împărţirea puterii. Ci am pornit de la esenţă: cum trebuie abordată guvernarea, care sunt problemele peste care trebuie să trecem foarte repede? a mai spus acesta.



În priviţa numelor care vor ocupa diferite funcţii într-un eventual executiv Iohannis, primarul Sibiului nu a dorit să se pronunţe, spunând că singura certitudine într-un astfel de guvern este numele său. ?Avem în faţă o construcţie inedită. Un guvern politic, cu un premier independent. Singura certitudine este persoana mea. Fiind un guvern politic, portofoliile vor fi atribuite unor oameni trimişi de partidele politice? a spus Iohannis.

Referitor la creşterea taxelor, Klaus Iohannis a declarat că a discutat aceste chestiuni cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu. ?Cota unică va fi păstrată, însă taxele au fost deja mărite, dar nu de noi, ci împotriva dorinţei noastre. Ca primar, am ţinut taxele la un nivel destul de jos pentru că nu am vrut să pun această perioadă critică pe umerii contribuabililor. Nu dorim să mărim nici cota unică şi nici TVA-ul?, a spus primarul Sibiului.


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei


Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close