Antena 3 CNN Politică Iohannis: Instalarea unui premier liberal, "o garanţie a unui Guvern relativ autonom"

Iohannis: Instalarea unui premier liberal, "o garanţie a unui Guvern relativ autonom"

Iohannis: Instalarea unui premier liberal, "o garanţie a unui Guvern relativ autonom"
Sursa foto: Klaus Iohannis
10 Dec 2009   •   12:15

Existenţa unui premier liberal "ar fi o garanţie a unui Guvern relativ autonom? a firmat joi, primarul Sibiului Klaus Iohannis referindu-se la condiţia pusă de liderul PNL, Crin Antonescu ca poziţia de premier să revină acestui partid. În opinia edilului, strategia lui Antonescu demonstrează un lucru "bine jucat politic?.Primarul Sibiului a precizat că "la modul pur teoretic" ar mai exista şanse pentru el de a deveni premier al României, dar a spus că acest lucru este imposibil dacă Traian Băsescu va fi validat din nou preşedinte.
"Mi se pare un lucru bine jucat politic. E bine să vedem această declaraţie în contextul celorlalte declaraţii ale preşedintelui PNL, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-un guvern marionetă, ori existenţa unui premier liberal ar fi o granţie a unui Guvern relativ autonom", a spus Iohannis.
El a apreciat că noul Guvern, indiferent din cine ar fi format acesta, ar putea fi funcţional până la finalul anului, dacă "se doreşte".
"E un lucru foarte grav că de atâtea luni România stă cu un Guvern demis. Până la finalul anului, se poate construi noul Guvern, dacă acest lucru se doreşte", a subliniat Iohannis
Primarul Sibiului a infirmat posibilitatea preluării vreunui portofoliu într-un eventual Guvern Antonescu, arătând că este o discuţie "mult prea ipotetică".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close