Antena 3 CNN Politică Iohannis, întâlnire cu Geoană şi Antonescu: Îmi rezerv dreptul de a alege miniştrii

Iohannis, întâlnire cu Geoană şi Antonescu: Îmi rezerv dreptul de a alege miniştrii

Iohannis, întâlnire cu Geoană şi Antonescu: Îmi rezerv dreptul de a alege miniştrii
30 Noi 2009   •   09:30

Klaus Iohannis, se întâlneşte luni cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu la Palatul Parlamentului, pentru a discuta situaţia politică din ţară. Anunţul a fost făcut chiar de primarul Sibiului în cadrul unei conferinţe de presă, luni dimineaţă. Iohannis a fost sunat şi de Traian Băsescu înanite de primul tur de scrutin, şi a precizat că s-ar putea întâlni cu preşedintele dar, deocamdată, nu a fost stabilită o dată în acest sens. Edilul Sibiului a ţinut să transmită un mesaj şi liberalilor şi social-democraţilor care par a-şi fi împărţit deja între ei portofoliile ministeriale: posibilul premier îşi rezervă dreptul de a alege persoanele care vor face parte din viitorul Executiv.

?Am avut discuţii foarte bune cu forţele politice care doresc ca în viitor să conduc guvernul. Sunt la curent cu evenimentele din ţară chiar dacă am lipsit din ţară o săptămână, şi azi voi pleca la Bucureşti unde voi discuta cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu, despre situaţia politică. Am aflat că au apărut anumite voci care au speculat că nu ştiu ce se întâmplă în ţară. Sunt foarte bine conectat la toate evenimentele?, a subliniat Klaus Iohannis. Întâlnirea este programată la Parlament la ora 14:30-15:00.

Iohannis a precizat că nu vor exista discuţii despre componenţa guvernului în această perioadă. ?Proritare sunt alegerile prezidenţiale. De comun acord, am stabilit ca înainte de alegeri nu vom discuta detalii legate de componenţa Guvernului şi nici detalii legate de programul de guvernare. Nu considerăm că în această perioadă pot fi suprapuse discuţii legate de componenţa viitorului Guvern. Domnul preşedinte Geoană va fi ales, iar după alegeri avem timp suficient pentru asta (discuţii despre guvern, n.r.). Atunci va trebui să ne aşezăm şi să armonizăm aceste subiecte cu ceea ce-şi doresc şi celalate partide, şi să vorbim despre programul de guvernare?, a explicat Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului a subliniat totuşi că viitorul Guvern va fi unul politic, însă îşi rezervă dreptul de a face alegerea privind componenţa Executivului.

"Vom avea de-a face cu un guvern politic, constituit după un algoritm politic. Privind persoanele care vor face parte din Guvern, îmi rezerv dreptul de a face alegerea", a menţionat el.

Primarul Sibiului a tinut să atragă atenţia asupra respectării propriilor doleanţe el cerând semnarea unor protocoale care ă se refere strict la el.

"Acordul dintre PNL şi PSD nu mă angajează, dar mă avantajează. Guvernul este construit teroretic de către partdiul /partidele care formează majoritatea în Parlament. Cel care va guverna este exponentul unui partid. Dacă voi fi eu premier, nu sunt exponent al unui partid sau coaliţie. Evident, partidele vor avea protocoale sau înţelegeri politice, dar pentru a funcţiona aceste înţelegeri trebuie să existe protocoale şi cu mine. Am semnat aceste înţelegeri, cred că sunt bune, sunt de acord cu ce scrie în ele, dar sunt necesare şi protocoale care să se refere strict la mine", a mai arătat Klaus Iohannis.



Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close