Antena 3 CNN Politică Iohannis îşi asigură spatele: Edilul cere 4-6 luni pentru a opta între funcţia de primar şi cea de premier

Iohannis îşi asigură spatele: Edilul cere 4-6 luni pentru a opta între funcţia de primar şi cea de premier

Iohannis îşi asigură spatele: Edilul cere 4-6 luni pentru a opta între funcţia de primar şi cea de premier
Sursa foto: Klaus Iohannis
30 Noi 2009   •   11:39

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis vrea să-şi asigure o soluţie de rezervă în ca zul în care posibilul său mandat de premier se va dovedi efemeer. Edilul a declarat luni că doreşte să aibă la dispoziţie un termen de patru-şase luni pentru a opta între funcţia de premier şi cea de edil local, ca o condiţie în acceptarea efectivă a funcţiei de prim-ministru. Astfel, pentru postul de premier al Sibiului ar urma să nu fie organizate alegeri timp de jumătatea de an pentru a oferilui ioghannis posibilitatea de reveni în această funcţie în cazul în care ar fi debarcat din fruntea unui eventuala executiv.
În aceste condiţii, prelungirea termenului legal de la 15 zile la şase luni în care poate opta pentru funcţia de premier sau cea de edil local va fi, în continuare, una din condiţiile principale pe care le va pune în vederea acceptării propriu-zise a funcţiei de şef al Executivului.
În această perioadă de patru-şase luni, unul dintre cei doi viceprimari ai Sibiului va fi desemnat la conducerea Primăriei, a propus Iohannis
Întrebat dacă FDGR a desemnat un candidat pentru eventuale alegeri anticipate pentru funcţia de primar al Sibiului, Iohannis a spus că a existat o astfel de discuţie în cadrul formaţiunii, dar că nu a fost luată nicio decizie.
"Sincer să fiu, am avut această discuţie cu colegii mei, dar am ajuns la concluzia că nu are rost să încercăm să găsim soluţii pentru ceva ce s-ar putea să fie sau nu. Când ne vom confrunta cu această problemă, vom stabili o persoană care să candideze din partea FDG", a spus Iohannis.
Primarul Sibiului a anunţat, luni, că a acceptat propunerea de a fi premier, făcută de candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, iar în cursul acestei zile va veni la Bucureşti, pentru o întâlnire cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close