Antena 3 CNN Politică Iohannis, mesaj dur înainte de audierea soției

Iohannis, mesaj dur înainte de audierea soției

Iohannis, mesaj dur înainte de audierea soției
Sursa foto: foto: presidency.ro
09 Dec 2018   •   11:52

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, el apreciind că "România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuşi să învingem acest flagel".

Mesajul vine cu doar o zi înainte ca soția sa, Carmen Iohannis, să meargă la Parchetul General în dosarul caselor de la Sibiu.

"Corupţia este o boală care macină democraţia şi ţine captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupţia înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, şcoli fără condiţii, administraţie blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate pâna ce nu vom reuşi să învingem acest flagel", afirmă preşedintele Iohannis, în mesajul transmis şi în format video.

El adaugă că rămâne alături de toţi magistraţii care duc lupta anticorupţie din România, dar şi că refuzul corupţiei trebuie să devină dintr-un slogan un mod de a fi.

"Susţin continuarea luptei anticorupţie pentru o Românie sănătoasă şi rămân alături tuturor magistraţilor care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea şi integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societăţii noastre. Stă în puterea noastră! Un NU hotărât corupţiei trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!", mai afirmă şeful statului, în mesajul transmis prin intermediul reţelelor de socializare.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost comentat, duminică, la "News Magazine", de analistul politic Bogdan Chirieac.

"La Parchet oricum nu se întâmplă nimic cu doamna Iohannis. Dânsa nici nu trebuia să fie chemată. Că nu te războiești cu familia omului. (..) Ce spune domnul Iohannis este un slogan", a spus Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close