Antena 3 CNN Politică Iohannis: Politica Guvernului de a bloca pauşal posturile din administraţie este o greşeală

Iohannis: Politica Guvernului de a bloca pauşal posturile din administraţie este o greşeală

Iohannis: Politica Guvernului de a bloca pauşal posturile din administraţie este o greşeală
Sursa foto: klaus johannis
29 Ian 2010   •   11:11

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, în şedinţa CL, că aparatul propriu al Primăriei este "mult sub ceea ce se consideră un aparat administrativ în UE", menţionând că politica Guvernului "de a bloca pauşal" posturile din administraţie este o greşeală.
Consilierul local PDL Livia Sava i-a cerut, în şedinţa de joi a Consiliului Local, să îşi mai reducă din angajaţi. În replică, edilul a explicat că Primăria Sibiu are în total 1.400 de angajaţi, iar aparatul nu este deloc supradimensionat.

"Avem un număr de 1.400 de angajaţi în total. Însă acest lucru arată că, în comparaţie cu începutul anilor 1990, domeniile de care se ocupă Primăria au devenit mult mai multe şi mult mai complexe. Suntem mult sub ceea ce se consideră un aparat administrativ în UE. Sigur, noi putem să fim, pe de altă parte, mulţumiţi, aşa cum ne-a atras atenţia reprezentantul FMI, noi trebuie să avem un aparat de tip Dacia, nu un aparat de tip Mercedes sau Peugeot sau Citroen. Cred că suntem exact acolo unde ni se cuvine", a declarat Iohannis.

Acesta a făcut o comparaţie între oraşul Sibiu, care are în jur de 200.000 de locuitori şi 1.400 de angajaţi în Primărie, şi alte oraşe, din afara ţării, cu care Sibiul este înfrăţit.

"Pentru a ne da seama dacă cei 1.400 de angajaţi ai Primăriei sunt mulţi sau puţini, putem face comparaţii cu oraşe cu care suntem înfrăţiţi. De exemplu, oraşul Landshut din Bavaria, la 88.000 de locuitori are 2.000 de angajaţi. Oraşul Rennes, capitala Bretaniei, are 220.000 de locuitori şi 4.000 de angajaţi la Primărie", a declarat Iohannis.

În plus, Iohannis le-a spus consilierilor că nu este de acord ca Guvernul să se amestece în treburile administraţiei locale, care este plătită din banii sibienilor.

"Dacă vorbim de posturi vacante, după părerea mea, politica actuală a Guvernului de a bloca pauşal posturile şi fără a analiza lucrurile este o greşeală. Vă reamintesc că la Direcţia Arhitect-şef degeaba avem 45 de poziţii, dacă avem doar 15 angajaţi. Numai în ultima jumătate de an am pierdut trei oameni, care s-au pensionat. Nu putem să angajăm pe nimeni. Cred că acest aparat nu este supradimensionat. Este greşit că nu putem să angajăm personal pe banii noştri, ai sibienilor, acolo unde nevoia este mare", a spus primarul Sibiului, citat de Mediafax.

Iohannis le-a atras atenţia consilierilor că organigrama Primăriei Sibiu a fost aprobată de CL şi nu a fost creată "doar din dorinţa primarului".

"Chiar dacă aparatul este birocratic, el funcţionează şi funcţionează în interesul sibienilor. Am vrut să spun aceste lucruri, ca nu cumva să rămână cineva cu impresia că noi am creat posturi aşa aiurea, ca să ne aflăm în treabă şi trăim aici ca să aşteptăm să treacă timpul. Aceste organigrame nu au apărut doar din dorinţa primarului, ci cu aprobarea şi avizul consilierilor locali", a spus Iohannis.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close