Antena 3 CNN Politică Iohannis: Puţin probabil ca Băsescu să se răzgândească. Guvernul demisionar rezistă până la alegeri

Iohannis: Puţin probabil ca Băsescu să se răzgândească. Guvernul demisionar rezistă până la alegeri

Iohannis: Puţin probabil ca Băsescu să se răzgândească. Guvernul demisionar rezistă până la alegeri
Sursa foto: Klaus Iohannis
21 Oct 2009   •   12:48

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis nu mai are speranţe că se va instala ca premier la Palatul Victoria înainte de alegerile prezidenţiale în ciuda declaraţiei de susţinere adoptată astăzi de reprezentanţii Opoziţiei în Parlament. Edilul a apreciat miercuri că "este puţin probabil" ca preşedintele să se răzgândească în privinţa premierului, cel mai probabil România urmând a avea "un Guvern demisionar până după alegerile prezidenţiale".
"Este puţin probabil ca preşedintele să se răzgândească. Vom avea un Guvern demisionar până după alegerile prezidenţiale", a spus Klaus Iohannis.
El a salutat totuşi "noutatea parlamentară" instituită de către noua majoritate parlamentară. "Mulţumesc pentru aprecierea pozitivă la adresa mea din partea preşedinţilor partidelor politice şi a liderului minorităţilor şi pentru susţinerea mea de către noua majoritate din Parlament, prin vot. Salut această noutate parlamentară şi cred că prin ce s-a întâmplat astăzi (miercuri - n.r.) Parlamentul s-a transformat dintr-un actor reactiv într-un actor pro-activ pe scena politicii româneşti", a spus Iohannis.
Referitor la rezultatele unui sondaj care îl indică pe Iohannis mai potrivit pentru funcţia de premier decât Lucian Croitoru, edilul a spus că "acest val de simpatie" îl mulţumeşte foarte mult şi "îi dă speranţa că face un lucru pozitiv pentru ţară".
Iohannis a mai spus că aşteaptă un semnal privind o eventuală vizită a lui Traian Băsescu la Sibiu şi că, dacă se doreşte o astfel de vizită, va face tot posibilul să fie prezent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close