Antena 3 CNN Politică Iohannis: Rezultatul alegerilor trebuie respectat. Nu prea există proceduri de contestare

Iohannis: Rezultatul alegerilor trebuie respectat. Nu prea există proceduri de contestare

Iohannis: Rezultatul alegerilor trebuie respectat. Nu prea există proceduri de contestare
Sursa foto: Klaus Iohannis
07 Dec 2009   •   11:23

Rezultatul alegerilor prezidenţiale trebuie respectat, a conchis luni primarul Sibiului, Klaus Iohannis care a reiterat că pentru el drumul spre Palatul Victoria a luat sfârşit. Potrivit edilului Sibiului, nu există proceduri de contestare a rezulatelor prezentate astăzi de Bec care ăl dau pe Traian Băsescu câştigător. În ceea ce priveşte datele contradictorii date de trei exit-poll-uri, Iohannis le-a pus pe seama marjelor de eroare.

"Pentru mine persoanal, acest parcurs s-a terminat aici, sunt şi rămân în Sibiu. (...) A fost o experienţă inedită, foarte interesantă, a fost o onoare să fiu cooptat în echipă cu Geoană şi Antonescu", a spus Iohannis.

În opinia primarului Sibiului, trebuie "să fim conştienţi" că rezultatul unui vot trebuie acceptat ca atare.
?Rezultatul alegerilor trebuie respectat. Nu prea există proceduri de contestare a rezultatelor prezentate de BEC. În ansamblu alegerile nu pot fi contestate. În democraţie, majoritatea câştigă, dar nu înseamnă că majoritatea are dreptate, toţi au dreptate, fiecare felul în felul lor? a declarat Iohannis.

Chestionat în legătură cu rezultatele a trei exit-poll-uri care-l dădeau câştigător în primă instanţă pe Mircea Geoană, primarul Sibiului a apreciat că este vorba de marja de eroare şi posibil, de modul în care românii una au votat şi alta au declarat institutelor de sondaje de opinie după ieşirea de al urne.

?Este posibil ca unii alegători să fi votat una şi să fi spus alta. Cred că marja de eroare a dus la aceste previziuni eronate? a apreciat Iohannis.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close