Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Povestea deshumării lui Ceauşescu este inadmisibilă într-o democraţie

Ion Cristoiu: Povestea deshumării lui Ceauşescu este inadmisibilă într-o democraţie

Ion Cristoiu: Povestea deshumării lui Ceauşescu este inadmisibilă într-o democraţie
01 Iul 2008   •   23:35

?Acest regim, să-i spunem democratic, a început printr-un proces care nu a avut nicio legătură cu democraţia, proces ale cărui note se regăsesc inclusiv în activitatea DNA" a declarat Ion Cristoiu la emisiunea Sinteza Zilei de marţi seară. ?Povestea cu mormântul lui Ceauşescu este inadmisibilă într-o democraţie. Suntem trib? Sunt doi oameni, au familii, îi deshumăm, îi verificăm, nu-i nicio problemă. Democraţia înseamnă a-l tratat şi pe marele dictator şi pe marele călău, şi pe marele violator şi criminal cu mijloacele statului de drept?, a precizat Ion Cristoiu.

Declaraţia a fost făcută în contextul deciziei definitive a Curţii de Apel, conform căreia Ministerul Apărării este obligat să demonstreze că Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt înmormântaţi în cimitirul Ghencea civil.

?Eu m-am preocupat din 1990 într-una de acest proces, pentru că el este păcatul original al justiţiei din România, care este valabil şi acum?, a continuat jurnalistul.

Invitatul permanent al emisiunii a dezvăluit şi unele amănunte "uitate" de români privind procesul soţilor Ceauşescu, afirmând că ?actul de acuzare al lui Ceauşescu, pentru care a fost condamnat la moarte, nu se referea la guvernarea Ceauşescu ci la terorişti. El a fost condamnat la moarte pentru acţiunile teroriştilor?, a spus Ion Cristoiu.



Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close