Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu se gândeşte la retragere, după alegerile din noiembrie

Ion Iliescu se gândeşte la retragere, după alegerile din noiembrie

Ion Iliescu se gândeşte la retragere, după alegerile din noiembrie
06 Iul 2008   •   23:57

Pentru prima oară după Revoluţie, Ion Iliescu este posibil să nu mai aibă vreo demnitate publică. Într-o declaraţie pentru Cotidianul, preşedintele de onoare la Partidului Social Democrat a anunţat că se gândeşte serios să nu mai candideze la Parlament, la alegerile din noiembrie 2008. Iliescu vrea să renunţe astfel la fotoliul de senator şi să se dedice unor proiecte personale.

Conform Cotidianul, Iliescu a declarat că nu îşi mai doreşte un mandat de parlamentar din cauza vârstei înaintate, dar şi din cauza uzurii tipice muncii din Legislativ. ?Trebuie să mă gândesc dacă mai vreau să candidez, pentru că mă bate gândul foarte serios să mă retrag. Peste un an şi jumătate o să am 80 de ani. Iar în Parlament e multă uzură şi pierdere de timp. Am destule proiecte personale de finalizat, deci am o grămadă de treabă, nu pot să spun că n-am ce să fac?, a declarat Iliescu, pentru Cotidianul.

O decizie definitivă în acest sens va fi luată în următoarele luni, când partidele vor trebui să stabilească oamenii pe care-i vor trimite în bătălia electorală. Iliescu a adăugat că ar prefera să nu candideze pentru a lăsa loc cuiva mai tânăr, dar a atras atenţia că încă nu s-a decis cu privire la candidatura în Parlament.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close