Antena 3 CNN Politică Ion Talpeş, apropiatul lui Băsescu, candidează la prezidenţiale

Ion Talpeş, apropiatul lui Băsescu, candidează la prezidenţiale

Ion Talpeş, apropiatul lui Băsescu, candidează la prezidenţiale
Sursa foto: Ioan Talpes
13 Apr 2009   •   13:53

Ioan Talpes, liderul Uniunii Populare Social Creştine (USPC) a fost propus luni de către o filială a acestui partid pentru a candida la alegerile prezidenţiale din acest an. Talpeş a fost ales anul trecut senator pe listele PDL, cu asentimentul Cotroceniului. Fost consilier al preşedintelui Ion Iliescu şi ex-director SIE, Talpeş a intrat în graţiile lui Traian Băsescu după alegerile din 2004. Reprezentanţii micului partid de buzunar pe care-l conduce susţin însă că Ioan Talpeş ?a rupt legătura? cu PDL odată cu terminarea alegerilor parlamentare.
?S-a hotărât săpămâna trecută la Consiliul Naţional al UPSC. Excelenţa Sa a acceptat această candidatură din partea UPSC. Ne bucurăm că suntem prima organizaţie care anunţă oficila candidatura oficială a domnului Talpeş?, a declarat luni Claudiu Cucu, liderul UPSC Dolj, Claudiu Cucu.
Potrivit acestuia, Talpeş nu mai are de-a face cu PDL pe listele căruia a obţinut anul trecut un mandat de senator de Bucureşti.
?Domnul preşedinte nu este parlamentar PDL. Domnia sa a candidat pe listele PDL într-un colegiul uninominal din Bucureşti. Acum este în funcţia de preşedinte al UPSC. Nu mai are niciun fel de legătură cu PDL. De altfel, singura legătură care am iniţiat-o spre PDL a fost pe o bază doctrinară şi ideologică. Ei s-au definit a fi un partid de dreapta, un partid popular. Nu am văzut nimic scris, noi am iniţiat această colaborare pe bază doctrinară. Neprimind niciun răspuns, noi având o doctrină scrisă, am decis să mergem mai departe cu această doctrină?, a afirmat Claudiu Cucu.
Liderul de filială a exclus posibilitatea unui ?joc? de Traian Băsescu şi Ioan Talpeş ?nu vor face un joc? la alegerile prezidenţiale.
?Categoric, nu se vor poziţiona împreună, nu vor face un joc. Ioan Talpeş, într-adevăr, aşa a lăsat să se înţeleagă. Ioan Talpeş a susţinut preşedintele României, nu persoana Traian Băsescu. În momentul în care domnul Traian Băsescu se va hotărâ să candideze nu mai discutăm de preşedintele României?, a mai spus Claudiu Cucu.
Cunoscut ca susţinător al preşedintelui României, fostul director al SIE, includerea lui Ioan Talpeş pe listele cu candidaţi parlamentari aiPDL a fost înghiţită cu greu de către unii lideri democrat-liberali. Cu toate acestea, apropierea de Cotroceni i-a asigurat acestuia un loc de senator PDL. Apropierea lui Talpeş de Băsescu a survenit la scurt timp după căderea în dizgraţia şefului statului a primului şef al SRI, Virgil Măgureanu. După câştigarea alegerilor, în 2004, relaţiile dintre Băsescu şi Măgureanu s-au răcit, locul acestuia fiind luat de Talpeş.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: candidatura senator
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close