Antena 3 CNN Politică Johannis, la Bucureşti: Nu am fost contactat de preşedintele Băsescu (VIDEO)

Johannis, la Bucureşti: Nu am fost contactat de preşedintele Băsescu (VIDEO)

Johannis, la Bucureşti: Nu am fost contactat de preşedintele Băsescu (VIDEO)
Sursa foto: Klaus Johannis
14 Oct 2009   •   10:30

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a ajuns, miercuri, la Senat, declarând că este pregătit pentru discuţia cu PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, că speră într-o armonizare a punctelor de vedere şi că nu a fost contactat de preşedintele Băsescu.

?În momentul acesta am planuri să intru într-o discuţie şi după aceea vom vedea care este rezultatul? a explicat Johannis la sosirea la consultările care au loc la Parlament.

El a recunoscut că s-a gândit şi la persoane pentru diferite ministere, inclusiv pentru Economie şi Justiţie, dar a precizat că este prea devreme să aducă în discuţie aceste chestiuni.

?Vom vedea după întâlnire. Evident că de aseară până acuma m-am gândit şi la echipă, dar acum este un pic prea devreme? a mai spus edilul Sibiului.

Johannis a subliniat necesitatea găsirii la consultări a unor puncte convergente cu partidele politice care şi-au manifestat susţinerea pentru nominlizarea sa ca premier indpendent.

?Vom vedea după discuţia pe care o vom avea acum dacă vom avea puncte de vedere convergente? a mai spus primarul, referindu-se şi al posibilitatea continuării mandatului de prim-ministru şi după alegerile prezidenţiale.

În ceea ce priveşte posibilitatea renunţării sau intrării în concediu la primărie în cazul în care va fi numit premier cu mandat limitat, Johannis a precizat că obişnuieşte să-şi ia concediu doar când doreşte să petreacă acest timp cu soţia lui.

JOHANNIS, ÎNAINTE DE CONSULTĂRI: VOM VEDEA DACĂ AVEM PUNCTE DE VEDERE CONVERGENTE



Johannis declarase, miercuri dimineaţă, că s-a decis să meargă la Bucureşti la discuţii şi că în cazul în care este "compatibil" cu cerinţele partidelor va face pasul spre postul de premier. Propus de către liderii PSD, PNL şi UDMR edilul vrea să afle de la susţinătorii săi dacă este vorba de exercitarea unui mandat scurt sau despre o soluţie de mai lungă durată.
"M-am hotărât să merg la Bucureşti la discuţii, ştiţi că am fost invitat la ora 11.00 la o întâlnire cu liderii partidelor care vor, eventual, să mă propună pentru poziţia de premier. Vom avea o discuţie şi vom analiza dacă suntem compatibili, dacă este cazul să se facă acest pas, după care se vor face cu siguranţă şi declaraţii publice", a spus Johannis înainte de a pleca la Bucureşti.
În ceea ce priveşte un Guvern de tehnocraţi, primarul Sibiului a spus că se poate realiza acest lucru, dar numai cu spijinul partidelor.
"Eu cred că se poate (realizarea unui Guvern de tehnocraţi - n.r.), numai că este vorba totuşi de patru facţiuni din Parlament şi nu cred că se aşteaptă cineva să merg acolo şi singur să rezolv tot felul de probleme. Evident că lucrurile pot funcţiona numai în măsura în care partidele care doresc să mă propună mă sprijină, astfel nu se poate realiza nimic", a afirmat Johannis.
Referitor la renunţarea la funcţia de primar, Johannis a apreciat că deocamdată este devreme să se discute despre acest lucruri, dar dacă propunerea partidelor ca el să devină premier va găsi corespondent în realitate, în mod sigur vor trebui aplicate pervederile legii.

JOHANNIS: MERG LA BUCUREŞTI SĂ AFLU CÂT SUNTEM DE COMPATIBILI


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close