Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Am votat cu Traian Băsescu în 2004. Nu candidez la preşedinţie de această dată (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am votat cu Traian Băsescu în 2004. Nu candidez la preşedinţie de această dată (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am votat cu Traian Băsescu în 2004. Nu candidez la preşedinţie de această dată (VIDEO)
Sursa foto: Klaus Iohannis
14 Oct 2009   •   23:18

?Am votat cu Traian Băsescu în urmă cu 5 ani [...] Nu mă susţine pentru funcţia de premier deoarece, probabil, are o altă opţiune, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc?, a declarat Klaus Iohannis, invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de miercuri.


Klaus Iohannis, primarul Sibiului, este numele susţinut de majoritatea parlamentară pentru funcţia de premier al României. Asta după ce, marţi, Guvernul Boc 2 a fost înlăturat prin votul parlamentarilor care au adoptat moţiunea de cenzură depusă de PNL şi UDMR şi susţinută de PSD.

Iohannis a declarat că se simte încurajat de valul de încredere de care se bucură, atât printre politicieni cât şi în rândul românilor. ?Acest val de încredere nu mă sperie, însă mă încurajează. Este o dovadă a faptului că sunt dorit nu numai de politicieni ci şi de foatre mulţi oameni din toată ţara?, a spus primarul Sibiului.

El a fost întrebat de moderatorul emisiunii Sinteza Zilei şi despre eventualitatea unei candidaturi a sa pentru funcţia de preşedinte al ţării. Klaus Iohannis a răspuns că nu se va întâmpla acest lucru la alegerile din noiembrie, însă nu a exclus această posibilitate pentru viitor.



?Nu voi candida la preşedinţie de această dată. Totuşi, nu am de gând să exclud această variantă în viitor?, a spus zâmbind Klaus Iohannis.



Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul discuţiilor purtate cu liderii partidelor din opoziţie că a fost propus pentru a fi nominalizat la funcţia de premier al României. Actualul primar al Sibiului a declarat că a acceptat propunerea de a fi nominalizat pentru postul de premier din partea PNL-PSD-PC-UDMR şi a grupului minorităţilor naţionale. El a evitat să facă referire la eventuale nume de miniştri deşi a recunoscut că are în minte o echipă de guvernare şi s-a rezumat să precizeze că se gândeşte la un guvern mai mic ca număr de ministere decât actualul Executiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close