Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, apariție surprinzătoare după scandalul provocat de imaginile fără mască de la Bruxelles

Klaus Iohannis, apariție surprinzătoare după scandalul provocat de imaginile fără mască de la Bruxelles

Klaus Iohannis a făcut, miercuri, o vizită la Craiova, la fabrica de mașini Ford, unde a făcut și un test drive cu mașina hybrid nou lansată.

Klaus Iohannis, apariție surprinzătoare după scandalul provocat de imaginile fără mască de la Bruxelles
Sursa foto: Presidency
de Laura Dinu    |    22 Iul 2020   •   19:20

Președintele s-a urcat la volan și a condus automobilul, de data aceasta purtând masca regulamentar, având în vedere că pe scaunul din dreapta se afla președintele Ford Craiova. 

La Consiliul European însă, Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecţie, în timp ce se află în interior şi stătea de vorbă cu alţi demnitari care se protejau de coronavirus. În acest context, Administrația Prezidențială a avut și prima reacție cu privire la imaginile apărute în spațiul public.

Fără mască la Bruxelles

În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.

Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți liderieuropeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, spune Administrația Prezidențială. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close