Antena 3 CNN Politică Iohannis, atac la USR de la Bruxelles: "Crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme, au făcut crize"

Iohannis, atac la USR de la Bruxelles: "Crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme, au făcut crize"

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa USR, vineri, de la Bruxelles, acolo unde a mers la Consiliul European.

Iohannis, atac la USR de la Bruxelles: "Crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme, au făcut crize"
Sursa foto: presidency.ro
de Milena Niță    |    22 Oct 2021   •   11:57

Şeful statului a vorbit de "crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme" şi "au făcut crize", referindu-se la USR-PLUS.

Klaus Iohannis a transmis că reformele promise românilor în domeniul justiţiei, salarizării sau pensiilor trebuie făcute indiferent de forma de guvernare şi a taxat "crizatorii" care au dus la destrămarea guvernului Cîţu. 

Iohannis: "În România, e o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât ce neimportanţi sunt"

"România nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât ce neimportanţi sunt, ca să o spun foarte franc", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

"Acum l-am desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze un guvern, să rezolve problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele. 

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 şi mă voi implica total să avem o reformă finalizată cu bine în Justiţie. Avem nevoie de o justiţie independentă, corectă, dreaptă, avem nevoie de schimbări.

Legile Justiţiei sunt aşa de pe vremea PSD a lui Liviu Dragnea şi nu putem să rămânem aşa.

Avem nevoie de reforme în administraţie, în domeniul pensiilor, avem nevoie de reforme în domeniul salarizării publice.

Klaus Iohannis: "Legile Justiţiei sunt aşa de pe vremea PSD a lui Liviu Dragnea şi nu putem să rămânem aşa"

Coaliţia care a guvernat până acum nu a reuşit să rezolve această problemă. Nu are rost să explic de ce, dar zilele trecute au arătat care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme au produs crize, asta este situaţia la noi.

Trebuie să ne apucăm de treabă şi să facem asta cu cei care vor să fie cu noi", a adăugat preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis, apel la vaccinare: "Altă soluţie nu e pentru a scăpa de pandemie. Unele state au rata de vaccinare 80-90%"

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la vaccinare, vineri, de la Bruxelles, acolo unde este la Consiliul European.

Trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată acest lucru. În alte state din ţările din Vest, pandemia a fost doborâtă prin vaccinare, sunt rate de vaccinare de 80-90% şi au ajuns puţini oameni la ATI.

Noi de ce nu putem aşa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spaţiul public, pe Facebook? Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe.", a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: crizatorii Klaus Iohannis
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close