Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis îi răspunde lui Traian Băsescu: Parcursul constituţional a fost respectat (VIDEO)

Klaus Iohannis îi răspunde lui Traian Băsescu: Parcursul constituţional a fost respectat (VIDEO)

Klaus Iohannis îi răspunde lui Traian Băsescu: Parcursul constituţional a fost respectat (VIDEO)
Sursa foto: Klaus Iohannis
17 Oct 2009   •   21:52

Primarul Sibiului nu şi-a pierdut susţinătorii. Nici unul dintre partidele care îl doresc în funcţia de premier nu şi-a schimbat afinităţile. Între timp, Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, într-un televizat, că l-a deranjat atitudinea primarului Klaus Iohannis, care nici măcar nu l-a contactat telefonic după ce PSD, PNL şi UDMR au decis să îl susţină în vederea ocupării funcţiei de premier.

Invitat la emisiunea Q&A, difuzată de Antena 3 şi moderată de Alessandra Stoicescu, Klaus Iohannis nu a vrut să comenteze pe această temă. El consideră că propunerea către preşedinte s-a făcut de reprezentanţii partidelor care constituie majoritatea parlamentară, deci din acest punct de vedere parcursul constituţional a fost respectat.

Primarul Sibiului consideră că România are nevoie de măsuri imediate şi foarte concrete pentru depăşirea momentului sensibil în care se află. El s-a declarat îngrijorat de faptul că nimeni nu se preocupă de situaţia ţării în prag de iarnă. De asemenea, Iohannis este de părere că nici organizarea alegerilor nu este pusă la punct, deşi data prevăzută pentru desfăşurarea acestora este foarte aproape.

El consideră însă că majorarea TVA-ului nu este o măsură binevenită în această perioadă. ?Nu cred că este potrivit ca, în vreme de criză, să încercăm să împingem povara crizei pe umerii contribuabilului?, a spus Iohannis. El a criticat măsura luată de guvernul Boc de a majora taxele locale cu 20 de procente.



De altfel, Klaus Iohannis a criticat atitudinea guvernului faţă de administraţia locală sibiană: ?Dacă aş face cu oraşele aşa cum a făcut Guverul cu Sibiul, nu cred că ar fi lumea foarte mulţumită?. El a semnalat lipsa de comunicare cu puterea executivă. ?Nu am fost în nici un fel de contact cu domnia sa (Emil Boc n.r.), cu miniştrii. Au fost miniştri, chiar primul ministru, care au venit în Sibiu, au ţinut conferinţe de presă pe la colţuri, prin hoteluri. Au evitat centrul oraşului şi primăria, au evitat să mă contacteze, probabil dintr-o eroare de comuncare?, spune Iohannis.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close