Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis intervine în forță! Ce părere are președintele despre moțiunea de cenzură?

Klaus Iohannis intervine în forță! Ce părere are președintele despre moțiunea de cenzură?

Președintele Klaus Iohannis a avut și prima reacție după scandalul din Parlament privind starea de alertă. Acesta susține că moțiunea anunțată de PSD că este un gest „lipsit de bun simț politic”.

Klaus Iohannis intervine în forță! Ce părere are președintele despre moțiunea de cenzură?
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    18 Iun 2020   •   14:39

”Guvernul a procedat absolut corect. Și dacă cineva din Parlament este de altă părere, are dreptul constituțional să ceară o verificare. Dar după părerea mea, felul în care a procedat Guvernul este și legal și oportun și măsurile care au rămas în vigoare sunt mai puține decât în prima fază. (...) Iar abordarea Opoziției mi se pare o exagerare de tip electoralist!”, a declarat președintele Klaus Iohannis

Întrebat despre moțiunea de cenzură anunțată, Iohannis a spus că, pur formal, este un instrument al opoziției.

„Să vii cu moțiunea de cenzură sau cu amenințarea unei moțiuni de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare pur și simplu grețit și lipsit de bun simț. Acuzațiile sunt nefondate. De ce să demiți Guvernul?”, a răspuns Iohannis, adăugând că gestul este „lipsit de bun simț politic”.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban „a doua zi după după ce starea de alertă se va încheia”.

„În privința stării de alertă, aseară, la 21.30, când am primit documentele am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți, lucru stipulat explicit în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament”, anunța Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: moţiune cenzură Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close