Antena 3 CNN Politică Iohannis spune că "există deja un învingător în conflictul Rusia-Ucraina, poporul ucrainean"

Iohannis spune că "există deja un învingător în conflictul Rusia-Ucraina, poporul ucrainean"

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, referindu-se la conflictul Rusia-Ucraina, că există deja un învingător, referindu-se la ucraineni.

Iohannis spune că "există deja un învingător în conflictul Rusia-Ucraina, poporul ucrainean"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2022   •   16:09

"Indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător - poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator", a spus președintele Klaus Iohannis.

"Suntem cu toții indignați de atacul brutal al Rusiei împotriva unui stat suveran și independent și nu putem accepta ca harta Europei să fie redesenată prin violență. 

Deplângem pierderile de vieți omenești cauzate de un conflict militar fără sens, de neconceput în urmă cu doar câteva zile. 

Un lucru este însă evident, indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător - poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator", a continuat şeful statului.

Klaus Iohannis vrea să crească capacitatea de apărare a României: "Se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, după şedinţa CSAT, că este nevoia ca România să îşi crească capacitatea de apărare, astfel că se vor da mai mulţi bani pentru apărare, pentru armată, iar PIB va creşte.

Şeful statului a vorbit de două măsuri strategice pe care le va promova România, în contextul războiului din Ucraina.

Klaus Iohannis: "Am decis să intensificăm supravegherea flancului Estic în perioada imediat următoare"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de intensificarea supravegherii flancului estic, în contextul conflictului Rusia-Ucraina.

"În primul rând, am decis (în şedinţa CSAT - n.r.) să intensificăm la nivel bilateral și aliat demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe flancul estic în perioada imediat următoare, prin dislocarea de forțe aliate și prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România.

În contextul general produs de efectele situației de securitate regională este necesară susținerea pe diverse dimensiuni a Republicii Moldova, care se confruntă cu un val crescut de refugiați și posibil și cu alte dificultăți. În acest sens, în ședința CSAT, am decis o serie de măsuri de sprijin", a spus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close