Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis l-a numit pe Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT

Klaus Iohannis l-a numit pe Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT

Klaus Iohannis l-a numit pe Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro/captura Antena 3
de M.Z.    |    19 Mai 2015   •   14:02

Update 14.01 - Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcţia procuror-şef al DIICOT.
 
Mandatul şefului de la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este pe o perioadă de trei ani.

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

____________________________

Ştirea iniţială 11.46

Klaus Iohannis se va întâlni din nou cu procurorul nominalizat să preia şefia DIICOT, Daniel Horodniceanu. 
 
Surse de la Palatul Cotroceni susţin că preşedintele nu a luat încă o decizie în privinţa desemnării lui Horodniceanu, deşi a analizat toate documentele cerute. 
 
Horodniceanu este actualul şef al DIICOT Iaşi, oraş în care primarul Gheorghe Nichita a fost acuzat că se folosea de serviciile unui clan interlop pentru a-i speria pe apropiaţii amantei sale. 
 
DIICOT Iaşi ar fi trebuit să monitorizeze această grupare infracţională, însă nu a descoperit legătura cu edilul aflat acum sub control judiciar. 

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, pe 4 mai, candidatura lui Daniel Horodniceanu la postul de şef al DIICOT

Daniel Horodniceanu este de 16 ani în funcţia de procuror, iar în ultimii şase ani a condus DIICOT Iaşi. Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT Iaşi în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 - 2015, adică exact în timpul în care Gheorghe Nichita se folosea de Clanul Cordunenilor. 

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close