Antena 3 CNN Politică Iohannis, despre legile securității naționale: "S-a început pe nişte drafturi elaborate de specialişti | Când vor ajunge la mine, mă voi exprima"

Iohannis, despre legile securității naționale: "S-a început pe nişte drafturi elaborate de specialişti | Când vor ajunge la mine, mă voi exprima"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, că nu putem să funcționăm în secolul XXI cu legi ale securității naționale făcute în '91-'92.

Iohannis, despre legile securității naționale: "S-a început pe nişte drafturi elaborate de specialişti | Când vor ajunge la mine, mă voi exprima"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    05 Iul 2022   •   18:30

Nu președintele elaborează legi, a spus Klaus Iohannis. "Eu nu le-am elaborat. Mai departe, cine a lucrat pe ele o să vă spună inițiatorii atunci când prezintă legile respective", a spus preşedintele întrebat despre pachetul de legi privind securitatea națională.

"Interesul pentru a avea legi solide, moderne, ale securității naționale a apărut de ani de zile și eu am solicitat încă din primul mandat ca o echipă de specialiști să lucreze pe aceste lege fiindcă unele dintre ele sunt anacronice. Legea SIE nici măcar nu e compatibilă cu Constituția.

Este clar că nu putem să funcționăm în secolul XXI cu legi ale securității naționale făcute în '91-'92. Cum vor arăta legile în final vom vedea. Cert este că s-a început pe nişte drafturi elaborate de specialişti în domeniu, dar ele nici măcar nu au intrat în circuitul legislativ.

În momentul în care intră, politicienii se vor putea exprima. Când vor ajunge la mine, mă voi exprima. Vor ajunge de două ori la mine – în CSAT și la promulgare(...).

Pot să vă asigur în acest moment că de mine nu o să treacă nicio lege care conține prevederi care nu respectă principiile de bază după care vrem să funcționăm", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis, anunțul momentului pentru toți românii: "Nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate"

Președintele Klaus Iohannis spune că nu va accepta un nou plan de austeritate pentru România. El dă exemplu criza economică din perioada 2009-2011: "Rezultatul nu a fost unul bun și nu intenționez să accept un nou experiment de acest tip în România".

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close