Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: "Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată"

Klaus Iohannis: "Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată"

Președintele Klaus Iohannis susține că nu există nicio amenințare directă la adresa securității României, dar că militarii se pregătesc pentru orice situație.

de Vasile Marcu    |    22 Mai 2024   •   14:48

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, astăzi, dacă are informații privind vreo amenințare directă asupra României.

"Nu există nicio amenințare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situațiile posibile. Din toate informațiile pe care le am eu pot să vă spun că România este o țară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar sigur trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată", a răspuns șeful statului la întrebarea adresată de Antena 3 CNN.

El susține că România beneficiază de cele mai mari garanții de securitate din istorie.

"România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanții de securitate pe care le-am avut vreodată. Și în acest sens trebuie să conștientizăm valoarea apartenenței noastre la NATO, la UE și așa mai departe, este foarte important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliații și facem față oricărei situații foarte bine", a adăugat Klaus Iohannis.

El susține că nu are nicio semnalare cu privire la pericole de atentate sau alte evenimente nedorite.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close